Hírek

FOLYTATÓDNAK AZ IFKT TEMATIKUS TÁJÉKOZTATÓ NAPOK!

Az EFOP–2.2.5-17 Intézményi ellátásról a közösségi alapú szolgáltatásokra való áttérés fejlesztése – intézményi férőhely kiváltás 2023-ig, illetve a VEKOP-6.3.2-17 Intézményi ellátásról a közösségi alapú szolgáltatásokra való áttérés fejlesztése – intézményi férőhely kiváltás című pályázati felhívásokhoz kapcsolódóan - a tervezéshez és a benyújtáshoz szükséges Szakmai Terv elkészítéséhez - az intézmények szakmai-módszertani támogatást kapnak.

Elolvasom

Szakmai koordinátor álláshirdetés

A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft (FSZK) álláspályázatot hirdet a „Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely kialakítása – EFOP-1.9.1-VEKOP/15” azonosító számú TÁRS projekt Foglalkoztatási Munkacsoportjában az alábbi munkakör betöltésére: SZAKMAI KOORDINÁTOR Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidős állás (heti 40 óra) A munkakör betöltésének várható időpontja: döntést követően azonnal (várhatóan 2018. február hónap) A munkaszerződés…

Elolvasom

Fogyatékosságügyi tanácsadó álláshirdetés

A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft (FSZK) pályázatot hirdet az EFOP-1.9.2-VEKOP-16-2016-00001 kódszámú „A fogyatékos személyek számára nyújtott szakmai és közszolgáltatások hozzáférhetőségének kialakítása, fejlesztése” című kiemelt projektben az alábbi munkakör betöltésére: Fogyatékosságügyi tanácsadó.

Elolvasom

Üzenetekkel kezdődik a 2018-as Esztendő

A képen az alábbi olvasható 2018 Happy New Year

A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. TÁRS Projektje az ünnepi időszakot megelőzően kis üzeneteket nyújtott át az intézményi férőhely kiváltás folyamatában résztvevő Partnerei számára, melyekben már a Támogatott Lakhatásban (TL) élő lakók szólnak a kiköltözés előtt álló társaikhoz és mondják el tapasztalataikat a TL-ben való új életről. Ahogy azt ígértük, az ajándékok az Új Év elején is érkeznek, vagyis további filmekkel kívánunk sikeres és nagyon boldog Új Esztendőt Önöknek!

Elolvasom

Játszva tanulni és tanítani – Látogatás a Szegedi Tudományegyetemen

Az FSZK Nonprofit Kft. TÁRS Projektjének munkatársai részt vettek a Szegedi Tudományegyetem 4. évfolyamos gyógypedagógus hallgatóinak Súlyosan-halmozottan fogyatékos (SHF) személyek gyógypedagógiája és a fejlesztő nevelés- oktatás módszertana óráján, amelynek célja volt, hogy játszva tanuljunk közösen a szociálpolitikáról, ellátórendszerről, az intézményi férőhelykiváltásról és annak dilemmáiról, hozományairól.

Elolvasom

Az ápoló-gondozó otthontól a közösségi ellátásig a szenvedéybeteg ellátórendszerben

2017. november 30. - december 2. között Siófokon került megrendezésre a Magyar Addiktológiai Társaság XI. Országos Kongresszusa. A kongresszuson első alkalommal vett részt az FSZK Nonprofit Kft. azzal a céllal, hogy bemutassa a szakma számára a magyarországi kiváltás folyamatát, s körüljárja azt a kérdést, hol lehet a Támogatott Lakhatás szolgáltatás helye a szenvedélybeteg ellátásban.

Elolvasom

A Civil Szakmai Fórumok általános eredményeinek, tapasztalatainak összefoglalása

A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. (FSZK) a Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsával (FESZT) közösen a „Semmit rólunk, nélkülünk!” elv szellemében, erősítve a fogyatékos személyek érdekvédelmi szervezeteivel való szoros együttműködést, 2017 őszén Civil Szakmai Műhelyeket szervezett az ország több településén (Szombathely, Kaposvár, Nyíregyháza, Tamási, Békéscsaba, Budapest). A rendezvénysorozat célja volt egyrészt a kiváltás célcsoportjait képviselő helyi érdekvédelmi szervezetek informáltságának javítása a kiváltási folyamat tekintetében, másrészt a TÁRS Projekt népszerűsítése, harmadrészt pedig a FESZT és vidéki tagszervezetei együttműködésének erősítése a jövőbeli érdekvédelmi munka előfeltételeinek megteremtése érdekében. A korábban ígértek szerint most megosztjuk a Fórumok általános eredményeit és tapasztalatait.

Elolvasom

A TÁRS Projekt szakértői régiós műhelymunkákon segítik az intézményi férőhelykiváltást megvalósító pályázókat

A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft (FSZK) „Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely kialakítása – EFOP-1.9.1-VEKOP/15” azonosító számú TÁRS Projektjében 2017. október közepétől 19 szakértő-tanácsadó kezdte meg munkáját, akik 2017. november-decemberben a közvetlen intézményi szintű támogatás mellett országszerte 8 régiós műhelymunkán segítették az intézményi férőhely kiváltásban pályázó intézmények munkatársait.

Elolvasom

Megjelent az Egységes szervezet-átalakítási koncepció és végrehajtási protokoll

Az FSZK Nonprofit Kft. EFOP-1.9.1-VEKOP-15-2016-00001 kódszámú „TÁRS PROJEKT – Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely kialakítása” című kiemelt projektje keretében elkészült az Egységes szervezet-átalakítási koncepció és végrehajtási protokoll című kiadvány. A Protokoll a kiváltási folyamatban résztvevő  intézmények új működéséhez szükséges szervezeti változások megvalósításához nyújt segítséget, támogatva a jelenlegi és a tervezett működés közti átmenetet és az új szervezeti működés elindítását.

Elolvasom