Hírek

Elindult a jelentkezés az IFKT tematikus tájékoztató napokra

Májusban az Intézményi Férőhely Kiváltási Tervhez (IFKT) kapcsolódóan tematikus tájékoztató napokat tart az FSZK. Ennek keretében az intézmények kiváltás-tervezésben közreműködő szakemberei megismerhetik az IFKT módszertani útmutatót, amely támogatást nyújt a kiváltási pályázatok Szakmai Tervének összeállításához.

Elolvasom

Konferencia a súlyosan, halmozottan fogyatékos személyekről

Az „Életünk értelme” – Súlyosan és halmozottan fogyatékos személyek helyzete ma Magyarországon címmel konferenciát rendezett 2017. március 22-én a XV. kerületben található Fejlesztő Gondozó Központ és az intézménnyel kapcsolatban álló súlyosan, halmozottan fogyatékos gyerekek és felnőttek szülei, melyhez az önkormányzat biztosított helyszínt. A TÁRS és a MONTÁZS projekt célcsoportjai közé tartoznak a súlyosan halmozottan fogyatékos emberek, ezért az FSZK különösen fontosnak tartotta a részvételt a rendezvényen.

Elolvasom

A SZABADSÁG GYÓGYÍT

2017. április 11-én került megrendezésre a XIX. Közösségi Pszichiátriai, Addiktológiai és Mentálhigiénés Konferencia az Ébredések Alapítvány szervezésében, amelyen a korábbi évekhez hasonlóan a TÁRS projekt munkatársai is részt vettek. A szakterület egyik legjelentősebb évente megrendezésre kerülő konferenciája A SZABADSÁG GYÓGYÍT címet kapta, melynek egyik fő fókuszterülete az önálló/támogatott életvitel és a támogatott lakhatás volt.

Elolvasom

Újdonság: kiadvány fejlesztő foglalkoztatás témában

Fejlesztő foglalkoztatás címmel elkészült a TÁRS projekt Foglalkoztatási munkacsoportjának legújabb kiadványa. A 2017-es év jelentős változásokat hozott a foglalkozási rehabilitáció jog- és intézményrendszerében. Ezek közül az egyik a szociális foglalkoztatás rendszerének átalakulása – 2017 áprilisától –, melynek hatására ma már fejlesztő foglalkoztatásról beszélhetünk. A Fejlesztő foglalkoztatás című kiadvány ezen új foglalkoztatási formát és kialakításának menetét mutatja be lépésről-lépésre.

Elolvasom

Szakmai találkozó – Foglalkoztatás 2016

A FOGLALKOZTATÁS 2016 kódszámú programunk keretein belül lezajlott az első szakmai találkozó. A rendezvény során a nyertes szervezeteknek lehetőségük volt megismerkedni egymással és a megvalósítani kívánt projektekkel – a résztvevők által is gyakran megfogalmazott partnerség jegyében. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az FSZK által meghirdetett „Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci integrációját elősegítő programok támogatása” – FOGLALKOZTATÁS 2016 …

Elolvasom

Információs nap az EFOP-2.2.5-17 számú felhívás kapcsán

Információs napot tart az EMMI Európai Uniós Fejlesztéspolitikáért Felelős Államtitkársága az EFOP-2.2.5-17 – Intézményi ellátásról a közösségi alapú szolgáltatásokra való áttérés fejlesztése – intézményi férőhely kiváltás 2023-ig című pályázati felhíváshoz kapcsolódóan, melynek tervezett dátuma 2017. május 8.

Elolvasom

Megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásával és foglalkozási rehabilitációjával kapcsolatos pályázati lehetőségek

A TÁRS projekt (EFOP-1.9.1-VEKOP-15-2016-00001 „A szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely kialakítása”) Foglalkoztatási munkacsoportja a jövőben tájékoztatást nyújt az intézmények számára a látóterébe kerülő – a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásával és foglalkozási rehabilitációjával kapcsolatos – pályázati lehetőségekről.

Elolvasom

FOGLALKOZTATÁS2016 -Duo Day

Idén a többiek között lehetőség nyílik a FOGLALKOZTATÁS2016 pályázat keretein belül arra, hogy az ápoló-gondozó intézmények fogyatékos ellátottjai is becsatlakozzanak a Duo Day programban, azaz a lakók egy-egy napot eltölthetnek a vágyott munkahelyen és munkakörben.

Elolvasom

Konzultációs nap rehabilitációs szakmérnökökkel és tervezési szempontrendszer a TL-ek kialakításához

A TÁRS projekt keretein belül sikeresen lezajlott az a Konzultációs Nap, melynek témája a projekt által nyújtott rehabilitációs szakmérnöki tanácsadás igénybevétele volt. A résztvevők megismerhették a támogatott lakhatásban (TL) kialakításra kerülő házak egyetemes tervezés elveire épülő tervezési szempontrendszerét is. A Konzultációs Napon bemutatkoztak a rehabilitációs szakmérnök tanácsadók és megismertették a résztvevőkkel a támogatott lakhatásban (TL) kialakításra kerülő házak egyetemes tervezés elveire épülő tervezési szempontrendszerét.

Elolvasom