Hírek

Autizmus-barát adventi készülődés

A képen szív, fenyőfa és hóember alakú mézeskalácsok láthatóak.

A MONTÁZS projekt autizmus munkacsoportja Autizmus-barát családi napot tervez adventi készülődés témában, melyre szeretettel várunk minden autizmussal élő gyermeket, fiatalt és családjaikat. A rendezvényen való részvétel ingyenes.

Elolvasom

Beszámoló az ATAAC konferenciáról

A képen Tóth Mónika, Miksztai-Réthey Brigitta és Kissné Czirják Zsuzsanna láthatóak a konferencia helyszínén. Egy képkeretben láthatóak, amire a konferencia neve (ataac) és időpontja (2017.9.13-15) van felírva.

Az EFOP 1.9.2 projekten belül, a kommunikációjukban akadályozott személyek szolgáltatásfejlesztésére létrejött un. AAK munkacsoportból Tóth Mónika témavezető és Miksztai-Réthey Brigitta szakértő, valamint Kissné Czirják Zsuzsanna a Bliss Alapítvány munkatársa vettek részt a Zágrábban évente megrendezésre kerülő ATAAC (Assisstive Technology & Augmentative and Alternative Communication) konferencián, szeptember 13-15 között.

Elolvasom

A gépírástól a jogszabályírásig

A képen dr. Orbán Szabolcs látható. Rövid barna haja és barna szeme van. apró kék kockás inget és egy fehér kardigánt visel. Mosolyogva néz a kamerába.

Idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft (FSZK). A jubileum alkalmából olyan magánszemélyeket, családokat kerestünk meg, akik napjainkban is előnyét élvezik a Társaságunk által kezdeményezett fejlesztéseknek, támogatott programoknak. Életutakat, sorsokat, történeteket kerestünk a poros és sokszor személytelen akták, mappák mögött. Így jutottunk el többek között dr. Orbán Szabolcs történetéhez is, aki az elemi rehabilitáció keretében sajátított el olyan tudásokat, amelyek olyan kapukat is kinyitottak előtte, amik addig esetleg zárva voltak.

Elolvasom

Megjelent a Kommunikációs módszertani segédanyag

Megjelent a kiváltási folyamat kommunikációját támogató kiadványcsaládunk harmadik, egyben utolsó eleme, a „Kommunikációs módszertani segédanyag” című szakmai anyag, mely a már bemutatott „Válságkommunikációs terv” és „A kiváltási folyamat kommunikációs stratégiája” című kiadványokkal együtt segíti a kiváltási folyamat kommunikációját.

Elolvasom

Álláshirdetés: képzési menedzser

A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. által koordinált EFOP 1.9.2-VEKOP-16 – MONTÁZS - „A fogyatékos személyek számára nyújtott szakmai- és közszolgáltatások hozzáférhetőségének fejlesztése” elnevezésű projekt képzési menedzser jelentkezését várja.

Elolvasom

Meghívó a TÁRS projekt Érdekvédelmi Fórum ülésére

Az EFOP-1.9.1-VEKOP/15 TÁRS projekt megvalósítója, az FSZK Nonprofit Kft. meghívja a szociális intézményi férőhely-kiváltás célcsoportjait (fogyatékos személyeket/pszichiátriai betegeket/szenvedélybetegeket) képviselő érdekvédelmi szervezetek vezetőit, ill. a vezető által delegált képviselőt a 2017.11.29-én tartandó Érdekvédelmi Fórum ülésére.

Elolvasom

A hű társ, aki megnyugtat

Idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft (FSZK). A jubileum alkalmából olyan családokat kerestünk meg, akik napjainkban is előnyét élvezik a Társaságunk által kezdeményezett fejlesztéseknek, támogatott programoknak. Életutakat, sorsokat, történeteket kerestünk a poros és sokszor személytelen akták, mappák mögött. Így jutottunk el többek között az Asperger-szindrómával élő Ákos és segítőkutyája, Buddha történetéhez.

Elolvasom

Mindenki képes fejlődni

Idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft (FSZK). A jubileum alkalmából olyan családokat kerestünk meg, akik napjainkban is előnyét élvezik a Társaságunk által kezdeményezett fejlesztéseknek, támogatott programoknak. Életutakat, sorsokat, történeteket kerestünk a poros és sokszor személytelen akták, mappák mögött. Így jutottunk el többek között a Debrecen Nagytemplomi Református Egyházközség Immánuel Otthonához is.

Elolvasom