Hírek

Turisztikai kutatás

Az EMMI Fogyatékosságügyi Főosztály szakmai támogatásával a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. szervezésében kutatás készül a fogyatékos személyek turisztikai célú utazási szokásairól. A kutatás elsődleges célja, hogy az adatok és tapasztalatok alapján a turisztikai szolgáltatások kínálata és minősége jobban igazodjon a fogyatékos személyek igényeihez és elvárásaihoz.

Elolvasom

Autizmus-barát családi program

SÍNEN VAGYUNK! Látogatás a szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeumba A MONTÁZS projekt autizmus munkacsoportja újabb Autizmus-barát családi programmal készül, ezúttal a tömegközlekedés témakörében. A programra várjuk a tömegközlekedés iránt érdeklődő, autizmussal elő gyermekeket, fiatalokat és családjaikat.

Elolvasom

Álláshirdetés: Fogyatékosságügyi tanácsadó

A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft (FSZK) pályázatot hirdet az EFOP-1.9.2-VEKOP-16-2016-00001 kódszámú „A fogyatékos személyek számára nyújtott szakmai és közszolgáltatások hozzáférhetőségének kialakítása, fejlesztése” című kiemelt projektben az alábbi munkakör betöltésére: Fogyatékosságügyi tanácsadó.

Elolvasom

Speciális kommunikációs szükségletű személyekkel kapcsolatos tananyagok

Speciális kommunikációs szükségletű személyekkel kapcsolatos tananyagok váltak elérhetővé az FSZK Nonprofit Kft. tanulást támogató e-learning felületén, a Moodle-ön. A szakmai anyagok hasznosak lehetnek mindenki számára, aki súlyosan halmozottan fogyatékos, fejlődésmenetükben súlyosan akadályozott, valamint siketvak személyekkel kerül kapcsolatba.

Elolvasom

FOGLALKOZTATÁS2018 NYERTES LISTA

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából, a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. által meghirdetett „Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci integrációját elősegítő programok támogatása” – FOGLALKOZTATÁS 2018 című pályázati programra beérkezett pályázatok bírálata a Pályázati útmutatóban foglaltak szerint megtörtént.

Elolvasom

AUT2018 és CH2018 NYERTES LISTÁK

A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. lebonyolításában, az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett „Autizmussal élő személyek számára szociális ellátást nyújtó autista otthont fenntartó nem állami, nem egyházi szervezetek kiegészítő támogatása” – AUT2018 című pályázati programra beérkezett pályázatok bírálata a Pályázati útmutatóban foglaltak szerint megtörtént. Az AUT2018 nyertes lista ezen a linken érhető el. A…

Elolvasom

TÁRS IFKT – Konzultációs jellegű szakmai napok

Az Intézményi Férőhely Kiváltási Terv (IFKT) elkészítéséhez kapcsolódóan áprilisban konzultációs jellegű szakmai napokat szervez az FSZK Nonprofit Kft TÁRS Projektje. Az alkalmak célja, hogy a férőhely kiváltási pályázatban résztvevő intézmények választ kapjanak a módszertanhoz, illetve a felmérési, tervezési eszközök használatához kapcsolódó kérdéseikre, illetve megismerkedjenek a módszertani területek alkalmazásának gyakorlati tapasztalataival.

Elolvasom

Autizmus világnap – Kékben az FSZK

A csoportképen az FSZK munkatársai láthatóak kék színű ruhában.

2008-tól kezdődően április 2-át az ENSZ az Autizmus Világnapjává nyilvánította. Társaságunk munkatársai hagyományainkhoz híven idén is kékbe öltöztek, ezzel próbálva ráirányítani a figyelmet az autista emberek problémáira.

Elolvasom

Az SHF Modellprogram újratervezése – SHF tanácsadók állnak munkába

Az FSZK Nonprofit Kft. tájékoztat minden érintettet, hogy a súlyosan, halmozottan fogyatékos (SHF) személyeket támogató Modellprogram megvalósítását biztosító szerződés – a felek hibáján kívüli okok miatt – nem tudott hatályba lépni. Így a tervezett SHF Modellprogram felfüggesztésre került, és a kiváltásban érintett intézmények SHF támogatását új szakmai alapokra szükséges helyezni.

Elolvasom

Az Országos Közösségi Ellátások Egyesületének konferenciáján jártunk

2018. március 26-án az FSZK Nonprofit Kft. TÁRS Projektjének munkatársai is részt vettek az Országos Közösségi Ellátások Egyesülete (OKEE) által szervezett, „A pszicho-szociális fogyatékosság és szociális ellátások új irányelvei” című konferencián. A rendezvény azzal a céllal jött létre, hogy bemutatásra kerüljenek a szenvedélybeteg emberek alacsonyküszöbű ellátásának, illetve a pszicho-szociális és szenvedélybeteg emberek közösségi és nappali…

Elolvasom