2017. évi hírek

Elérhető az „Elemi rehabilitációs szolgáltatás biztosítása látássérült személyek számára” – LSER2017 pályázat nyertes listája

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából, a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. által meghirdetett „Elemi rehabilitációs szolgáltatás biztosítása látássérült személyek számára” – LSER2017 című pályázati programra beérkezett pályázatok bírálata a Pályázati útmutatóban foglaltak szerint megtörtént.

Elolvasom

Autizmus-barát családi csillagászat

Egy srác a csilagos égbolt alatt

Gyermekét különösen érdeklik a tudományok? Sokat kérdez a bolygókról, csillagokról? A MONTÁZS projekt autizmus munkacsoportja Autizmus-barát családi napokat tervez csillagászat témában, melyre szeretettel várunk 8 év feletti autizmussal élő gyermeket, fiatalokat és családjaikat. A részvétel ingyenes. A családi nap programja egy autizmus-szempontból akadálymentesített, az időjárási viszonyoknak megfelelően beltéri, illetve beltéri és szabadtéri rendezvény, mely során Vizi…

Elolvasom

Költözünk

Társaságunk 2017. augusztus 28-tól új székhelyen folytatja tevékenységét, ezért augusztus 25-28. között sem személyesen, sem e-mailen nem leszünk elérhetőek. A programirodák telefonos elérhetőségeit honlapunkon fogjuk közzétenni. Új címünk: 1138 Budapest, Váci út 191. Optima Irodaház

Elolvasom

Megjelent legújabb pályázatunk

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma felkérésére a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. pályázatot hirdet Megváltozott munkaképességű személyek munkaerőpiaci integrációját elősegítő programok támogatása (kód: FOGLALKOZTATÁS 2017) címmel.

Elolvasom

Nem „csak” egy csepp emberség – Alapítványi Bál Tabon

Jótékonysági esttel ünnepelte működésének 10 éves jubileumát 2017.07.01-én a Somogy Megyei Dr. Takács Imre Szociális Otthon Egy Csepp Emberség Alapítványa. A rendezvény fontos célja, hogy mélyítse a kapcsolatot a befogadó település (Tab) lakóival, hogy „valóban, emberként ismerkedhessünk meg egymással.” A jeles alkalomról a TÁRS Projekt intézményi koordinátora készített beszámolót.

Elolvasom

Terítéken a kiváltás – beszámoló a szakmai találkozókról

2017 júniusában a kiváltás témája köré szerveződő szakmai találkozókat tartott az FSZK Nonprofit Kft. TÁRS Projektje, országszerte hat helyszínen. A projekt munkatársai az EFOP 2.2.2 Intézményi ellátásról a közösségi alapú szolgáltatásokra való áttérés fejlesztése – intézményi férőhely kiváltás pályázati konstrukció kapcsán az intézményi oldalról érkező kérdésekre, igényekre igyekeztek reagálni a rendezvénysorozattal.

Elolvasom

Elérhető az Autóplusz 2017 pályázat nyertes listája

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából, a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. által meghirdetett „Személygépkocsi beszerzés támogatása kerekesszékkel közlekedő személyek részére” – AUTÓPLUSZ2017 című pályázati programra beérkezett pályázatok bírálata a Pályázati útmutatóban foglaltak szerint megtörtént.

Elolvasom

Elérhető az AUT2017 és a CH2017 pályázatok nyertes listája

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából, a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. által meghirdetett pályázati programokra beérkezett pályázatok bírálata a Pályázati útmutatóban foglaltak szerint megtörtént.

Elolvasom

Bemutatkozik az Intézménytámogatási Munkacsoport

Folytatódik cikksorozatunk, melyben a TÁRS Projekt támogatási folyamatát mutatjuk be. Ezúttal az Intézménytámogatási Munkacsoport tevékenységét ismerhetik meg. A bemutatkozó füzetből az érdeklődők megtudhatják, mivel foglalkozik a munkacsoport, milyen módon tudja támogatni az intézményi munkatársak munkáját a kiváltás során, illetve melyek azok a – intézménytámogatási rendszerrel és eszközökkel kapcsolatos – kérdések, melyek megválaszolásában a munkacsoport az intézmények segítségére lehet.

Elolvasom