2018. évi hírek

AUTÓPLUSZ2018-2 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. által meghirdetésre került a Személygépkocsi beszerzés támogatása kerekesszékkel közlekedő személyek részére

Elolvasom

Beszámoló a PODIUM Projekt záró konferenciájáról

A képen Szentkatolnay Miklós projektvezető látható előadás tartása közben.

Az FSZK Nonprofit Kft. 2018. április 19-én és 20-án a budapesti Danubius Hotel Arenában rendezte meg az Európai Uniós támogatásból megvalósult „Path of Deinstitutionalisation – Urgent Moves” vagy rövidebb nevén a PODIUM projekt záró konferenciáját. Az első nap programjára ünnepélyes tanúsítványátadások, míg a második nap programjára egy profi szlovén színtársulat és fogyatékos személyek közös színdarabja tette fel a koronát.

Elolvasom

Turisztikai kutatás

Az EMMI Fogyatékosságügyi Főosztály szakmai támogatásával a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. szervezésében kutatás készül a fogyatékos személyek turisztikai célú utazási szokásairól. A kutatás elsődleges célja, hogy az adatok és tapasztalatok alapján a turisztikai szolgáltatások kínálata és minősége jobban igazodjon a fogyatékos személyek igényeihez és elvárásaihoz.

Elolvasom

Autizmus-barát családi program

SÍNEN VAGYUNK! Látogatás a szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeumba A MONTÁZS projekt autizmus munkacsoportja újabb Autizmus-barát családi programmal készül, ezúttal a tömegközlekedés témakörében. A programra várjuk a tömegközlekedés iránt érdeklődő, autizmussal elő gyermekeket, fiatalokat és családjaikat.

Elolvasom

Álláshirdetés: Fogyatékosságügyi tanácsadó

A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft (FSZK) pályázatot hirdet az EFOP-1.9.2-VEKOP-16-2016-00001 kódszámú „A fogyatékos személyek számára nyújtott szakmai és közszolgáltatások hozzáférhetőségének kialakítása, fejlesztése” című kiemelt projektben az alábbi munkakör betöltésére: Fogyatékosságügyi tanácsadó.

Elolvasom

Speciális kommunikációs szükségletű személyekkel kapcsolatos tananyagok

Speciális kommunikációs szükségletű személyekkel kapcsolatos tananyagok váltak elérhetővé az FSZK Nonprofit Kft. tanulást támogató e-learning felületén, a Moodle-ön. A szakmai anyagok hasznosak lehetnek mindenki számára, aki súlyosan halmozottan fogyatékos, fejlődésmenetükben súlyosan akadályozott, valamint siketvak személyekkel kerül kapcsolatba.

Elolvasom

FOGLALKOZTATÁS2018 NYERTES LISTA

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából, a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. által meghirdetett „Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci integrációját elősegítő programok támogatása” – FOGLALKOZTATÁS 2018 című pályázati programra beérkezett pályázatok bírálata a Pályázati útmutatóban foglaltak szerint megtörtént.

Elolvasom

AUT2018 és CH2018 NYERTES LISTÁK

A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. lebonyolításában, az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett „Autizmussal élő személyek számára szociális ellátást nyújtó autista otthont fenntartó nem állami, nem egyházi szervezetek kiegészítő támogatása” – AUT2018 című pályázati programra beérkezett pályázatok bírálata a Pályázati útmutatóban foglaltak szerint megtörtént. Az AUT2018 nyertes lista ezen a linken érhető el. A…

Elolvasom

TÁRS IFKT – Konzultációs jellegű szakmai napok

Az Intézményi Férőhely Kiváltási Terv (IFKT) elkészítéséhez kapcsolódóan áprilisban konzultációs jellegű szakmai napokat szervez az FSZK Nonprofit Kft TÁRS Projektje. Az alkalmak célja, hogy a férőhely kiváltási pályázatban résztvevő intézmények választ kapjanak a módszertanhoz, illetve a felmérési, tervezési eszközök használatához kapcsolódó kérdéseikre, illetve megismerkedjenek a módszertani területek alkalmazásának gyakorlati tapasztalataival.

Elolvasom