Befogadó-inkluzív óvoda

Ez egy lezárult képzés!

Képzés azonosító száma
716011/1
A képzés óraszáma
30 óra
A képzés költsége
20 000,-ft
Jelentkezési határidő
Lejárt

NévtelenKépzési felhívás

a Befogadó-inkluzív óvoda
című
pedagógus továbbképzési rendszerben akkreditált képzésre

A továbbképzés engedély száma: 23/185/2015

A továbbképzés célja

Az óvodában dolgozó pedagógusok, oktató nevelő munkát segítők számára a kiemelt figyelmet igénylő gyermekek, tanulók – kiemelten a sajátos nevelési igényű és a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő gyermekekkel kapcsolatos – a mindennapi problémákhoz igazodó elméleti és gyakorlati ismeretek és konzultációs lehetőség biztosítása.
A képzés speciálisan az óvodai nevelés során felmerülő nehézségekre és azok megoldási lehetőségeire fókuszál, miközben a szakmai és jogszabályi háttérrel és a köznevelés biztosította intézményrendszerrel is megismerteti a képzésen résztvevőket, mindezt a képzésen résztvevők saját gyakorlatából hozott probléma és az óvodai munkája során alkalmazható fejlesztési lehetőségekkel is ötvözi. Ezáltal egyedi képzést biztosít az óvodában dolgozóknak, de alkalmas az inkluzív óvodává válás előkészítésére is.
A továbbképzés jellegzetességét azt adja, hogy az óvodai nevelés során jelentkező (azaz beilleszkedési, magatartási; beszéd, nyelvfejlődési; mozgás, szenzomotoros eltérések, valamint a tanuláshoz szükséges képességekben megnyilvánuló) problémákra és nem a fogyatékosság típusára fókuszál, a gyakorlatban jól alkalmazható megoldási javaslatokkal.

A továbbképzés célcsoportja

A köznevelésben oktató-nevelő munkát végző, óvodában dolgozó pedagógusok, óvodapedagógusok.
Igény szerint: Integráló pedagógusok, fejlesztő pedagógusok.

A továbbképzés időpontjai

2016. március 4-5. és április 1.

A továbbképzés helyszíne

FSZK Nonprofit Kft., 1071 Budapest, Damjanich u. 4., Pap Károly előadó

Letölthető dokumentumok

Gyakran ismételt kérdések a képzéssel kapcsolatban

Jelenleg nincsenek feltett kérdések.

Kérdést szeretne feltenni?

A képzéssel kapcsolatos kérdéseit Nagy Zsuzsa várja a nagy.zsuzsa@fszk.hu email címen, vagy a 06-30/486-0986 telefonszámon.