2016.11.11. Komplex Klub – Hiperaktivitás és impulzuskontroll zavar

Ez egy lezárult képzés!

Jelentkezési határidő
Lejárt

 

Komplex Klub- Dr. Páli Judit

Hiperaktivitás és impulzuskontroll zavar

(a megváltozott diagnosztikus kategóriák új besorolási rendszere,
mit tartalmaz a DSM-V)

c. programja

 

Az előadóról

Páli Judit, PhD gyermekklinikus-, neuropszichológus-, és pedagógiai szakpszichológus. A normál fejlődési vonulatokkal párhuzamosan foglalkozik az éretlenség kérdésköreivel, annak fejlődés-neuropszichológiájával. Nevéhez fűződik a játék-, a fogalmi fejlődés és a gondolkodás stratégiájával kapcsolatosan kidolgozott Bohóckártya módszertana. A játékról írt tanulmánya a Biztos kezdet tankönyvcsalád 2. kötetében a Biztos Kezdet weboldalon keresztül is elérhető.

A témáról

A mentális zavarok rendszere időről időre megújul. Új kategóriák tűnnek fel, némelyek összevonásra kerülnek, mindezek mögött szemléletváltozások húzódnak meg.

Mivel a gyermekek integrációban nevelődnek, fontos annak ismerete, hogy milyen együttállások, átmintázódások lehetnek társuló zavarok esetén.

Az új kiadásra került DSM-V diagnosztikai rendszer ismerete pedagógusok körében sem felesleges, mert számos tévhit kapcsolódik ahhoz, hogy pl. a hiperaktivitás szükségszerűen viselkedészavar is egyben, pedig nem biztos, hogy a kettő együtt fordul elő. Az előadás ebben a rendszerszerű átlátásban ad fogódzókat, a korszerű fejlődés-lélektani ismeretekbe ágyazottan.

Időpont

2016. november 11.

Időtartam

8 óra*, 10 órától 17.30 – ig

(*Pedagógusok részére a tanfolyamok a 277/1997. (XII.22.) számú Kormányrendeletben foglaltak szerint elszámolhatók, amennyiben a pedagógus munkáltatója a továbbképzést a rendeletben meghatározottak szerint elfogadja. A hétévenkénti továbbképzés legfeljebb huszonöt százaléka teljesíthető harminc foglalkozási óránál rövidebb, nem akkreditált képzésben való részvétellel, amennyiben a képzési idő legalább az öt órát eléri.)

Létszám

25 fő – 40 fő (A képzést a minimális létszám elérése esetén indítjuk, a képzés indításáról értesítjük a jelentkezőket.)

A jelentkezések elfogadása érkezési sorrendben történik.
Amennyiben a jelentkezők száma eléri a maximumot, már csak várólistára tudjuk fogadni jelentkezését, megértését köszönjük!

A program költsége

bruttó 6.000,-ft

A csoport indulásáról és a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókról legkésőbb 2016. november 3-ig értesítjük a jelentkezőket.

Helyszín

FSZK Nonprofit Kft., 1071 Budapest, Damjanich u. 4.

Jelentkezési határidő

2016. november 2. 23 óra 55 perc

Jelentkezési feltétel

nincs, minden érdeklődőt szeretettel várunk

Gyakran ismételt kérdések a képzéssel kapcsolatban

Jelenleg nincsenek feltett kérdések.

Kérdést szeretne feltenni?

A képzéssel kapcsolatos kérdéseit Békefi Éva várja a bekefi.eva@fszk.hu email címen, vagy a 1/450-3230/105; 30/846-4356 telefonszámon.