2017.04.28. Komplex Klub – Játékokkal a figyelemhiány és a motoros nyugtalanság ellen

Ez egy lezárult képzés!

Képzés azonosító száma
71732/3
A megítélt továbbképzési pontérték
8 pont
A képzés óraszáma
8 óra
A képzés költsége
Bruttó 6.000 Ft
Jelentkezési határidő
Lejárt

Dr. Páli JuditA képen két plüss figura fejjel lefelé lóg egy kötélen.

Játékokkal a figyelemhiány és a  motoros nyugtalanság ellen (hogyan erősítsük az önszabályozás folyamatait) c. programja

 

Az előadóról:

Páli Judit, PhD gyermekklinikus-, neuropszichológus-, és pedagógiai szakpszichológus. A normál fejlődési vonulatokkal párhuzamosan foglalkozik az éretlenség kérdésköreivel, annak fejlődés-neuropszichológiájával. Nevéhez fűződik a játék-, a fogalmi fejlődés és a gondolkodás stratégiájával kapcsolatosan kidolgozott Bohóckártya módszertana. A játékról írt tanulmánya a Biztos kezdet tankönyvcsalád 2. kötetében a Biztos Kezdet weboldalon keresztül is elérhető.

A témáról:
A játékpszichológia modern felfogása szerint a játék szabályozófunkció.
A program célja, hogy a játék és az önszabályozás kapcsolatának idegrendszeri háttereit megvilágíthassa.
A program tartalma kevés elméleti és sok gyakorlati vonatkozással illusztrálja, hogy az idegrendszer fontos területei milyen típusú játékok  rendszeres használatával, (akár a szülők által is) fejleszthetők.
A figyelemhiány a hátsó figyelmi rendszer és az elülső figyelmi rendszer,  főleg a homloklebeny  deficitjeivel van összefüggésben és szoros a kapcsolata a mozgásrendszer  szervezetlenségével és az éretlenséggel.

A gyakorlatok ahhoz segítik hozzá a résztvevőket, hogy tornaterem és a mozgáslehetőségek hiányában, vagy korlátozott hozzáférhetősége ellenére, hogyan lehet megmozgatni azokat a struktúrákat, amelyek a gátló és szabályozófunkciók érését támogatják, különösen a tervezés és a szervezés komplex funkcióin keresztül, amelyek mind a kognitív, mind a viselkedési területeken jelentős előrelépést hozhatnak.

Időpont: 2017. április 28. péntek

Időtartama: 8 óra*, 10 órától 17.30 – ig

(*Pedagógusok részére a tanfolyamok a 277/1997. (XII.22.) számú Kormányrendeletben foglaltak szerint elszámolhatók, amennyiben a pedagógus munkáltatója a továbbképzést a rendeletben meghatározottak szerint elfogadja. A hétévenkénti továbbképzés legfeljebb huszonöt százaléka teljesíthető harminc foglalkozási óránál rövidebb, nem akkreditált képzésben való részvétellel, amennyiben a képzési idő legalább az öt órát eléri.)

Létszám: 25 fő – 40 fő (A programot a minimális létszám elérése esetén indítjuk, a program indításáról írásban értesítjük a jelentkezőket.)

Amennyiben a jelentkezők száma eléri a maximumot, már csak várólistára tudjuk fogadni jelentkezését, megértését köszönjük!

A program költsége: bruttó 6.000,-ft

Helyszín: FSZK Nonprofit Kft., 1071 Budapest, Damjanich u. 4.

Jelentkezési határidő: 2017. április 19. 16 óra

A regisztrációk száma elérte a maximum létszámot, a további jelentkezéseket már csak várólistára tudjuk fogadni.

Jelentkezési feltétel: nincs, minden érdeklődőt szeretettel várunk

 

Gyakran ismételt kérdések a képzéssel kapcsolatban

Jelenleg nincsenek feltett kérdések.

Kérdést szeretne feltenni?

A képzéssel kapcsolatos kérdéseit Békefi Éva várja a bekefi.eva@fszk.hu email címen, vagy a +36-1-4503230/105; +36-30/8464356 telefonszámon.