2017.04.21. Morzsák az autizmusról – Marslakó az iskolában

Ez egy lezárult képzés!

Képzés azonosító száma
717082/4
A megítélt továbbképzési pontérték
8 pont
A képzés óraszáma
8 óra
A képzés költsége
Bruttó 6.000 Ft
Jelentkezési határidő
Lejárt

A képen öt kisgyerek van. Ketten fogat mosnak, hárman tornáznak.Autizmus Koordinációs Iroda logoja

MARSLAKÓ AZ ISKOLÁBAN

A befogadó iskolai környezet kialakítása, a kortársak, pedagógusok felkészítése az autista gyerekek iskolai inklúziójára.

A műhely témái

Elméleti és gyakorlati ismeretek a befogadó iskolai környezet kialakítása érdekében; ötletek, jó gyakorlatok a kortársak, pedagógusok felkészítése terén az autista gyerekek sikeres iskolai inklúziója érdekében.

  • Az autizmus-specifikus befogadó iskolai környezet (tanulási és tantermi környezet) kialakításának szempontjai.
  • Segítség a pedagógusoknak: miért fontos az autizmus szemüveg? Hogyan gondolkodjunk együtt?
  • Miért fontos a kortársak érzékenyítése? Hogyan kezdjünk neki?
  • Az iskolai bántalmazás megelőzése.
  • A kortárs kapcsolatok kialakításának segítése.
Az előadókról

Szabó Tünde, vendégelőadó, gyógypedagógus, a Közgazdasági Politechnikum Alternatív Gimnázum fejlesztője. Több évtizede dolgozik integrációt vállaló iskolákban. Jelenlegi munkahelyén több sajátos nevelési igényű tanulók együttnevelését, tehetséggondozását elősegítő projekt szakmai vezetője. A Politechnikum autizmus startégiájának, az átvezetés-utánkövetés, munkatársak érzékenyítés jó gyakorlatának egyik kidolgozója.

Farkas Gyöngyi Karolina, gyógypedagógus, az inkluzív nevelés tanára. Széleskörű tapasztalatait az Autizmus Alapítvány Iskolájában, a Nemzetközi Cseperedő Alapítványnál és a Nyolc Pont Projekt intézményfejlesztése során gyűjtötte. A Symbo Alapítvány szakmai vezetője. Autizmus-specifikus tréner, aki számos képzés és tréning oktatója: CAT-kit, Ö.T.V.E.N, Pozitív Viselkedéskezelés, Autizmus 5 lépésben – szülői kompetenciafejlesztő tréning, Szexualitás és párkapcsolatok oktatása.

Faragó Melinda, gyógypedagógus, árnyékpedagógus, a Symbo Alapítvány szakmai vezetője. Szakmai tapasztalatát az Autizmus Alapítvány Iskolájában, a Gyermekek Házában és a Móra Ferenc Általános iskolában szerezte. A Nyolc Pont Projektben intézményi támogató szakértőként dolgozott. Árnyékpedagógusként több éves tapasztalattal rendelkezik az iskolai inklúzió, az autizmus-specifikus szülő-, kortárs- és pedagógus-érzékenyítés terén.

Módszer

interaktív előadás, tréning jellegű kiscsoportos munka

Időpont

2017.április 21. (péntek)

Időtartama

8 óra*, 9.30 órától 17.00 – ig

(*Pedagógusok részére a tanfolyamok a 277/1997. (XII.22.) számú Kormányrendeletben foglaltak szerint elszámolhatók, amennyiben a pedagógus munkáltatója a továbbképzést a rendeletben meghatározottak szerint elfogadja. A hétévenkénti továbbképzés legfeljebb huszonöt százaléka teljesíthető harminc foglalkozási óránál rövidebb, nem akkreditált képzésben való részvétellel, amennyiben a képzési idő legalább az öt órát eléri.)

Helyszín

FSZK Nonprofit Kft., 1071 Budapest, Damjanich u. 4.

Jelentkezési határidő

2017.április 12. 23 óra 55 perc

Jelentkezési feltétel

nincs

Létszám

25 fő – 40 fő

(A programot a minimális létszám elérése esetén indítjuk, a program indításáról értesítjük a jelentkezőket a regisztrációs határidő lejárta után.)

A programot a minimális létszám elérése esetén indítjuk. A csoport indulásáról és a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókról legkésőbb április 13-án értesítjük a jelentkezőket. Fizetési határidő: április 17-e.

A programot elsősorban olyan pedagógusoknak, gyógypedagógusoknak, fejlesztő pedagógusoknak ajánljuk, akik autista gyermekek integrált oktatását, nevelését tervezik vagy végzik. A programra minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Részvételi díj

Bruttó 6.000 Ft

 

Gyakran ismételt kérdések a képzéssel kapcsolatban

Jelenleg nincsenek feltett kérdések.

Kérdést szeretne feltenni?

A képzéssel kapcsolatos kérdéseit Hancz Gabriella várja a hancz.gabriella@fszk.hu email címen, vagy a 1/450-32-30; 30/7567187 telefonszámon.