2017.05.11. – Morzsák az autizmusról – Mi a játék egy autista kisgyermek számára

Ez egy lezárult képzés!

Képzés azonosító száma
717082/6
A megítélt továbbképzési pontérték
8 pont
A képzés óraszáma
8 óra
A képzés költsége
Bruttó 6.000 Ft
Jelentkezési határidő
Lejárt

Kisfiú ül egy faház előtt és a távolba tekint.

MI A JÁTÉK EGY AUTISTA KISGYERMEK SZÁMÁRA?

Kommunikációerősítő, kapcsolaton alapuló fejlesztési technikák az autista gyermekek korai fejlesztésében – az óvodában és otthon.

Az Autizmus Koordinációs Iroda folytatja szakmai műhely sorozatát. Az óvodás korú autista gyermekek korai fejlesztésének gyakorlati kérdésekeit megvitatjuk meg.

A műhely témái
  • Miért fontos a játék egy autizmussal élő kisgyermek számára?
  • Közös játék fenntartói, megerősítői
  • DiR/Floortime szemlélet bemutatása, filozófiája elméletben és gyakorlatban.
  • Játék önállóan, strukturáltan, strukturálatlanul, párosan, csoportosan. Az egyéni és csoportos foglalkozáson.
  • Mi legyen, és mi ne legyen a cél az egyéni fejlesztéseken az óvodában?
  • Megoldási ötletek játéktevékenységen belüli nehézségekre.
  • Teammunka a gyerek körül. Szülők és szakemberek.
Az előadóról

Szabó Mariann, korai interventor, fejlesztőpedagógus, pedagógiai szaktanár. Szakmai tapasztalatát az Autizmus Alapítványnál, a Budapesti Korai Fejlesztő Központban és a Nemzetközi Cseperedő Alapítványnál szerezte. Több éves tapasztalattal rendelkezik az óvodai integráció terén, mint fejlesztő és szupervizor, továbbá 10 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik autizmus-specifikus, módszertani, óvodai integrációt elősegítő nappali csoportok területén. Floortimebasic képzés résztvevője és a módszer gyakorlója. A Budapesti Korai Fejlesztő Központ keretein belül szülőképzés társoktatója a játék témában. Továbbá autizmus alap és továbbképzésekben oktató, gyakorlatvezető. Sok éves tapasztalattal rendelkezik a korai egyéni intervenciós beavatkozások (szülők bevonása, team munka) és a páros és csoportos fejlesztések terén a korai életkorban és az óvodában. Autizmus-specifikus tréner: Pozitív Viselkedéskezelés és a Szexualitás és párkapcsolatok oktatása című képzések oktatója.

Módszer

interaktív előadás, kiscsoportos munka

Időpont

2017.május 11.

Időtartama

8 óra*, 9.30 órától 17.00 –ig

(*Pedagógusok részére a tanfolyamok a 277/1997. (XII.22.) számú Kormányrendeletben foglaltak szerint elszámolhatók, amennyiben a pedagógus munkáltatója a továbbképzést a rendeletben meghatározottak szerint elfogadja. A hétévenkénti továbbképzés legfeljebb huszonöt százaléka teljesíthető harminc foglalkozási óránál rövidebb, nem akkreditált képzésben való részvétellel, amennyiben a képzési idő legalább az öt órát eléri.)

Helyszín

FSZK Nonprofit Kft., 1071 Budapest, Damjanich u. 4.

Jelentkezési határidő

2017. május 1. 23 óra 55 perc

Jelentkezési feltétel
nincs

A programot a minimális létszám elérése esetén indítjuk. A csoport indulásáról és a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókról a regisztrációs határidő leteltével értesítjük a jelentkezőket.
A programot elsősorban olyan óvodai pedagógusoknak, gyógypedagógusoknak, fejlesztő pedagógusoknak és asszisztenseknek ajánljuk, akik autista gyermekek óvodai fejlesztését, nevelését tervezik vagy végzik. A programra autista gyermekek szülei és a téma iránt érdeklődők is jelentkezhetnek.

Létszám

25 fő – 30 fő (A programot a minimális létszám elérése esetén indítjuk, a program indításáról értesítjük a jelentkezőket.)

 

Gyakran ismételt kérdések a képzéssel kapcsolatban

Jelenleg nincsenek feltett kérdések.

Kérdést szeretne feltenni?

A képzéssel kapcsolatos kérdéseit Békefi Éva várja a bekefi.eva@fszk.hu email címen, vagy a +36-1-4503230/105; +36-30/8464356 telefonszámon.