Morzsák az autizmusról – Illúzió az inklúzió?

Ez egy lezárult képzés!

Képzés azonosító száma
717082/3
Jelentkezési határidő
Lejárt

 

A képen öt kisgyerek van. Ketten fogat mosnak, hárman tornáznak.Autizmus Koordinációs Iroda logoja

ILLÚZIÓ AZ INKLÚZIÓ?

Autista gyerekek inkluzív nevelése, oktatása

A szakmai műhelyen a következő témaköröket tekintjük át:
  • Az integráció feltételei az intézményekben.
  • Miért jó, ha befogadó környezet várja az autista gyermeket?
  • Inklúziós Index, útmutató az inkluzív iskolák fejlesztéséhez
  • Az integrációban megjelenő erősségek, nehézségek az autisztikus triász mentén, és azok kezelési módjai, lehetőségei.
  • Osztálytermi viselkedés kialakítása.
  • Motiválás, jutalmazás többségi osztályban.
Az előadókról:

Farkas Gyöngyi Karolina, gyógypedagógus, az inkluzív nevelés tanára, az Autizmus Koordinációs Iroda munkatársa. Széleskörű tapasztalatait az Autizmus Alapítvány Iskolájában, a Nemzetközi Cseperedő Alapítványnál és a Nyolc Pont Projekt intézményfejlesztése során gyűjtötte. A Symbo Alapítvány szakmai vezetője. Autizmus-specifikus tréner, aki számos képzés és tréning oktatója: CAT-kit, Ö.T.V.E.N, Pozitív Viselkedéskezelés, Autizmus 5 lépésben – szülői kompetenciafejlesztő tréning, Szexualitás és párkapcsolatok oktatása.

Faragó Melinda, gyógypedagógus, árnyékpedagógus, a Symbo Alapítvány szakmai vezetője. Szakmai tapasztalatát az Autizmus Alapítvány Iskolájában, a Gyermekek Házában és a Móra Ferenc Általános iskolában szerezte. A Nyolc Pont Projektben intézményi támogató szakértőként dolgozott. Árnyékpedagógusként több éves tapasztalattal rendelkezik az iskolai inklúzió, az autizmus-specifikus szülő-, kortárs- és pedagógus-érzékenyítés terén.

Módszer:

interaktív előadás, kiscsoportos munka

Időpont:

2017. március 31.

Időtartama:

8 óra*, 9.30 órától 17.00 – ig

(*Pedagógusok részére a tanfolyamok a 277/1997. (XII.22.) számú Kormányrendeletben foglaltak szerint elszámolhatók, amennyiben a pedagógus munkáltatója a továbbképzést a rendeletben meghatározottak szerint elfogadja. A hétévenkénti továbbképzés legfeljebb huszonöt százaléka teljesíthető harminc foglalkozási óránál rövidebb, nem akkreditált képzésben való részvétellel, amennyiben a képzési idő legalább az öt órát eléri.)

Helyszín:

FSZK Nonprofit Kft., 1071 Budapest, Damjanich u. 4.

Jelentkezési határidő:

2017.március 20.

Jelentkezési feltétel:

nincs

A képzést a minimális létszám elérése esetén indítjuk. A csoport indulásáról és a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókról legkésőbb 2017.március 22-ig értesítjük a jelentkezőket.

A programot elsősorban olyan pedagógusoknak, gyógypedagógusoknak, fejlesztő pedagógusoknak ajánljuk, akik autista gyermekek integrált oktatását, nevelését tervezik vagy végzik. A programra minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Létszám: minimum 25 fő – maximum 40 fő(A képzést a minimális létszám elérése esetén indítjuk, a képzés indításáról értesítjük a jelentkezőket.)

Képzés díja:

Bruttó 6.000 Ft

Gyakran ismételt kérdések a képzéssel kapcsolatban

Jelenleg nincsenek feltett kérdések.

Kérdést szeretne feltenni?

A képzéssel kapcsolatos kérdéseit Hancz Gabriella várja a hancz.gabriella@fszk.hu email címen, vagy a 1/450-32-30; 30/7567187 telefonszámon.