Foglalkozási rehabilitáció témájával foglalkozó kiadványok

A foglalkozási rehabilitáció fogalomgyűjteménye

Több fogalomtár is született az elmúlt években ezen a szakterületen, melyektől elsősorban az különbözteti meg a jelen gyűjteményt, hogy kifejezetten a munka világára, a megváltozott munkaképességű emberek munkavállalásával kapcsolatos fogalmakra koncentrál. A szakmai anyagban számos, a foglalkozási rehabilitációval kapcsolatos fogalmat és ezek magyarázatát gyűjtötte össze a TÁRS projekt Foglalkoztatási Munkacsoportja a meghatározások forrásának feltüntetésével. Létrejöttének…

kiadvány, 34 oldal, magyar
2017

Részletek

A foglalkozási rehabilitáció intézményrendszere

Jelen tájékoztató füzet a következő eleme annak a sorozatnak, melyben a kiváltáshoz kapcsolódó foglalkoztatási és foglalkozási rehabilitációs témák kerülnek bemutatásra. Ebben a kiadványban röviden bemutatjuk az intézményrendszer szereplőit és praktikus ismereteket nyújtunk az eligazodáshoz. A bemutatott részterületeket (pl. akkreditált foglalkoztatás, fejlesztő foglalkoztatás) további füzetek támogatják majd.

kiadvány, 25 oldal, magyar
2017

Részletek

Alternatív munkaerő-piaci szolgáltatás
Egységes szolgáltatás módszertan

A RÉV projekt keretében elkészült Alternatív Munkaerő-piaci Szolgáltatás Egységes Szolgáltatás-módszertan a hazánkban már működő foglalkozási rehabilitációs módszertanokból és alkalmazott jó gyakorlatokból kialakított egységes eljárást írja le a megváltozott munkaképességű emberek nyílt munkaerő-piaci integrációjának elősegítésére.

módszertani kézikönyv, 198 oldal, magyar
2014

Részletek

Átvezetésszolgáltatás módszertan

A RÉV projekt keretében elkészült Átvezetésszolgáltatás módszertan az akkreditált foglalkoztatóknál tranzitfoglalkoztatásban dolgozó megváltozott munkaképességű munkavállalók nyílt munkaerő-piacra történő átvezetéséhez nyújt segítséget mind a foglalkoztatók, mind a szolgáltatók számára.

módszertani kézikönyv, 228 oldal, magyar
2014

Részletek

Autizmus-specifikus támogatott foglalkoztatás

A módszertani kézikönyv azzal a céllal készült, hogy az Autizmus-specifikus Támogatott Foglalkoztatás szolgáltatás elérhetővé és használhatóvá váljon minden olyan szakember számára, aki hatékony és korszerű alternatív munkaerőpiaci szolgáltatást szeretne nyújtani autizmussal élő emberek számára. A módszertani kézikönyv kifejezett hangsúlyt fektet az autizmussal kapcsolatos alapismeretek, gyakorlati tudnivalók és megoldások részletezésére. A gyakorlati alkalmazhatóságot számos esetleírás, gyakorlati…

módszertani kézikönyv, 216 oldal, magyar
2011

Részletek

Autizmus-specifikus támogatott foglalkoztatás – Módszertani film

A film a szakemberek, érintettek számára készült: autizmussal élő személyek történeteibe ágyazva mutatja be a munkaerő-piaci szolgáltatás folyamatát. A filmet egy néhány perces animáció egészíti ki, amely az autizmus spektrum zavarhoz kapcsolódó alapismereteket adja át, jól alkalmazható oktatási segédanyagként is.

film, 73 perc, magyar
2011

Részletek

Célcsoport-specifikus felmérő eszközök gyűjteménye megváltozott munkaképességű személyek kompetenciavizsgálatára

A foglalkozási rehabilitáció területén dolgozó tanácsadók munkájához kíván segítséget, eszközt nyújtani a 2015-ben összeállításra került eszközgyűjtemény, melyről a szakmai lektorálást végző Szellő János – a Pécsi Tudományegyetem KPVK címzetes egyetemi docense – írásos véleményében az alábbiakat fogalmazta meg: Az „Alkalmasságvizsgáló eszközkatalógus. Megváltozott munkaképességű személyek kompetenciavizsgálatára” c. munka hiánypótló, komplex és még továbbfejleszthető alapmű, amelyet az…

módszertani kézikönyv, 211 oldal, magyar
2015

Részletek

Célcsoportok bemutatása – Foglalkozási tanácsadók részére

A kiadvány foglalkozási rehabilitációs szolgáltatások szakemberei számára készült azzal a céllal, hogy segítse őket mindennapi munkájuk során a hallássérült, beszédfogyatékos, mentális és viselkedészavaros személyekkel valamint a szív- és érrendszeri, mozgásszervi és daganatos betegséggel küzdő emberekkel való együttműködésben, praktikus tanácsokkal látja el őket a felsorolt célcsoportokhoz tartozó ügyfelek foglalkozási rehabilitációjával kapcsolatban.

segédlet, 192 oldal, magyar
2014

Részletek