Dolgozni Jó! című kiadvány

Dolgozni Jó!

A kiváltási folyamatot támogató TÁRS projekt tevékenységének jelentős része a kiváltásban érintett szakemberek, vezetők számára nyújt szakmai-módszertani segítséget. A lakók támogatása a változásban és a folyamatban elsősorban az intézmények és a fogyatékosságügyi tanácsadók feladata.

A TÁRS projekt Foglalkoztatási Munkacsoportja mégis úgy gondolta – figyelembe véve az intézménylátogatások és a szakemberekkel folytatott beszélgetések tapasztalatait –, hogy szükséges lehet olyan eszközök hozzáférhetővé tétele, amelyek közvetlenül a lakóknál hasznosulnak. Ezen indíttatásból készült el elsőként a Dolgozni jó! füzetsorozat.

A sorozat jelenleg három, önállóan vagy egymásra épülve is használható füzetből áll:

  1. Dolgozni jó! Ismerkedés a munka világával
  2. Dolgozni jó! Munkatípusok
  3. Dolgozni jó! Jogok és kötelezettségek

A füzetek az információnyújtáson túl, feladatokat is tartalmaznak, amik élvezetesebbé, színesebbé és személyesebbé teszik azokat. Célunk, hogy az intézményben élő személyek kedvet kapjanak a munkavégzéséhez és felfedezzék a munkavállalással járó előnyöket.

A füzetek a könnyen érthető kommunikáció két szintjén készültek el.  Azt, hogy az egyes lakók esetében melyiket érdemes használni, az intézményben dolgozók dönthetik el, hiszen ők ismerik legjobban ellátottjaikat.

A sorozat mindegyik része szerkeszthető formában is elérhető, így biztosítva a lehetőséget arra, hogy minden intézmény a lakói igényeihez, képességeihez alakíthassa azokat. Hozzáírhasson plusz információkat, feladatokat, vagy akár töröljön tartalmakat, esetleg egyes fogalmakat az intézményben használtakra cserélhessen.

Segédlet a Dolgozni Jó! füzetsorozat használatához


Ismerkedés a munka világával KÉK


Ismerkedés a munka világával


Munkatípusok KÉK


Munkatípusok


Jogok és kötelezettségek KÉK


Jogok és kötelezettségek


 

Tématerület
Intézményi férőhely kiváltás
Nyelv
magyar
Kiadvány típusa
Kiadvány
Szerző
TÁRS Foglalkoztatási Munkacsoport
Kiadó
FSZK Nonprofit Kft.
Kiadás éve
2018.

Ez a kiadvány a TÁRS projekt - EFOP 1.9.1 projekt keretében készült.

Intézményi férőhely kiváltás témájával foglalkozó egyéb kiadványok