Hírek

Sikeresen zárult a TÁRS projekt ápoló-gondozó munkatársaknak szóló tavaszi képzéssorozata

2021 tavaszán nagy sikerrel folytatódtak a TÁRS projekt ápoló-gondozó munkatársaknak szóló képzései. A továbbképzések célja, hogy az intézményi munkatársakat bevezesse a támogatott lakhatások (TL) mindennapjaiba, megoldó kulcsokat kínáljon az ott felmerülő problémákra, valamint elősegítse a kiváltási folyamatok sikerességéhez szükséges attitűdváltást.

Elolvasom

Mi is itt vagyunk! – Online előadássorozat

Elindult a MONTÁZS projekt júniusig tartó, 20 alkalmas online előadássorozata, melynek keretében az érdeklődők az augmentatív és alternatív kommunikáció témaköréből hallgathatnak előadásokat és eszközbemutatón vehetnek részt. Az előadások több időpontban,…

Elolvasom

Új kiadvánnyal bővült a „Jó gyakorlatok a foglalkoztatásban” sorozat

A TÁRS Projekt Foglalkoztatási Munkacsoportja 2017-ben kezdte meg a hazai foglalkoztatási jó gyakorlatok gyűjtését és rövid füzetek formájában történő megjelentetését. Fejlesztő foglalkoztatást működtető szervezetekhez és megváltozott munkaképességű személyek akkreditált, illetve nyílt piaci foglalkoztatását végző munkáltatókhoz egyaránt ellátogatnak a munkatársak. A most elkészült kiadványban a Fejér Megyei Gesztenyés Egyesített Szociális Intézmény Tordason működő intézményének foglalkoztatási jó gyakorlataival ismerkedhetnek meg az olvasók.

Elolvasom

Akinek már valóság – Támogatott lakhatásban élő, új tapasztalati szakértő a TÁRS projektben

A TÁRS projekt lakótámogatással foglalkozó csoportja 2021 márciusában ismét bővült egy tapasztalati szakértővel. Új segítőnk tavaly októberben költözött támogatott lakhatásba, ezt megelőzően mintegy 9 évig bentlakásos intézményben élt. A kiváltásra irányuló munkájában az motiválja, hogy a nagyintézményekben lakó fogyatékos embereket segítse, ráhangolja a kiköltözésre, illetve a hozzá hasonlóan már TL-ben élőkkel tapasztalatokat cseréljen. Közreműködésével a pszichoszociális fogyatékossággal élők szempontjait a TÁRS projekt hitelesen, az érintettek személyes igényeire érzékenyen reagálva tudja képviselni.

Elolvasom

Új, könnyen érthető kiadvány önérvényesítőknek, tapasztalati szakértőknek az SHF személyekről és önérvényesítésük lehetőségeiről

A TÁRS projekt „SHF személyek támogatott életvitelének kialakítását elősegítő modellprogramja” keretében igyekszik olyan kiadványokkal is segíteni a szülőket, szakembereket, érintetteket, amelyek további tudást adhatnak arról, hogy miként is lehet segíteni a magas / komplex támogatási szükségletű / súlyosan, halmozottan fogyatékos személyek önrendelkezését, társadalmi részvételét. A most elkészült, „Sok segítséget igénylő emberek önérvényesítése” című füzet a sok segítséget igénylő emberek szükségleteit és mindennapjait mutatja be, illetve azon lehetőségeket, amelyekkel segíteni lehet őket önérvényesítésükben és önrendelkezésükben.

Elolvasom

A „Dolgozni jó!” füzetsorozat felhasználói visszajelzései

A TÁRS projekt Foglalkoztatási Munkacsoportja a Dolgozni jó! füzetsorozatról visszajelzéseket kért a felhasználóktól. A kiadványokat forgató szakemberek véleménye szerint a füzetek a fogyatékos emberek számára széles körű ismeretanyagot adnak a foglalkoztatás területén. Tapasztalataik szerint a füzetekkel kiegészített felkészítésben részt vevő személyek kapcsolata javult, illetve kifejezőképességük is erősödött az interaktív feladatok elvégzése során. A pozitív visszajelzések hatására a TÁRS projekt a füzetekben fellelhető gyakorlati feladatok bővítését és egy új füzet megjelentetését is tervezi.

Elolvasom

Aktualizált kiadványok foglalkoztatás témában

A TÁRS projekt Foglalkoztatási Munkacsoportja a projekt indulása óta támogatja az intézményben dolgozó szakembereket a foglalkoztatás fejlesztését segítő kiadványok készítésével. Az elmúlt években 15 – a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatását támogató – kiadvány készült, többek között a különböző foglalkoztatási formákról, a fogyatékos személyek munkavállalásra történő felkészítéséről, a foglalkozási rehabilitáció intézményrendszeréről, az Intézményi Foglalkoztatási Munkacsoportok működéséről, feladatairól. Az azóta bekövetkezett változásokhoz és tapasztalatokhoz igazodva most a kiadványok többsége aktualizálásra került.

Elolvasom

A TÁRS projekt újabb ápoló, gondozó képzéseket indít tavasszal

A megfelelő egészségügyi óvintézkedések mellett 2021 tavaszán folytatódnak a TÁRS projekt ápoló, gondozó munkatársaknak szóló nagysikerű képzései. A továbbképzések célja, hogy az intézményi munkatársakat bevezesse a támogatott lakhatások (TL) mindennapjaiba, megoldó kulcsokat kínáljon az ott felmerülő problémákra, valamint elősegítse a kiváltási folyamatok sikerességéhez szükséges attitűdváltást.

Elolvasom

MEGJELENT AZ SHF SZEMÉLYEK KOMPLEX MOZGÁSFEJLESZTÉSÉVEL ÉS SZINTEN TARTÁSÁVAL FOGLALKOZÓ KIADVÁNY FOLYTATÁSA

A TÁRS projekt „SHF személyek támogatott életvitelének kialakítását elősegítő modellprogramja” saját tevékenysége mellett folyamatosan nyomon követi a területen történő legfontosabb eseményeket és a kapcsolódó szakmai anyagok megszületését. Örömmel osztjuk meg a hírt, hogy újabb fontos, hiánypótló kiadvány jelent meg a Gondoskodás Gyermekeinkért Alapítvány gondozásában „Súlyosan, halmozottan fogyatékos személyek komplex mozgásfejlesztése, mozgásos képességeinek szintentartása II.” címmel.

Elolvasom