Munkacsoportok

A képen az Európai Bizottság logója látható. Kék háttér előtt kör alakban sárga csillagok.Jelentkezési felhívás

a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. és a Kézenfogva Alapítvány VP/2013/013/0057 azonosítószámú, New dimension in social protection towards community based living (Új dimenziók a fogyatékos személyek szociális ellátásában) című projektje keretében létrejövő, szakmapolitikai javaslatok készítéséért felelős munkacsoportbeli tagságra

A felhívás háttere

A „New dimension in social protection towards community based living” (Új dimenziók a fogyatékos személyek szociális ellátásában) című projekt célja a bentlakásos szociális intézmények kiváltásához kapcsolódóan a szociális szolgáltatások megújítására vonatkozó szakmapolitikai javaslatok elkészítése.

A projekt 2014. augusztus 1. és 2016. július 31. között valósul meg az FSZK Nonprofit Kft. és Kézenfogva Alapítvány együttműködésében.

Magyarországon 2011. óta zajlik a fogyatékos személyek ellátását biztosító bentlakásos szociális intézmények átalakítási programja, melynek célja a nagy létszámú intézmények felszámolása, és közösségi alapú szolgáltatások biztosításával támogatott lakhatási lehetőségek megvalósítása. A „New dimension in social protection towards community based living” című projekt célja a bentlakásos szociális intézmények kiváltásához kapcsolódóan a szociális szolgáltatások megújítására vonatkozó szakmapolitikai javaslatok elkészítése. A szakmapolitikai javaslatok kidolgozását a projektben lebonyolításra kerülő társadalomtudományi kutatás eredményeire alapozva kell elkészíteni.

A szakmapolitikai javaslatokat az alábbi 4 szakterületen, egyenként legfeljebb 3 fős munkacsoport fogja elkészíteni (a TÁRKI (társadalomtudományi kutatást készítő szervezet), illetve a Konzorcium tagjain kívül):

  • Pénzbeli ellátások és a nem-bentlakásos támogatási szolgáltatások;
  • Finanszírozási rendszerek, különösen az egyénre szabott, illetve a teljesítményalapú finanszírozás;
  • A szolgáltatások jogi szabályozása;
  • Más szektorokkal való szinergiák (gyermekvédelem, idősgondozás).

A munkacsoportok munkájának időszaka: 2015. november – 2016. május

Egyénenként legfeljebb 21 szakértői munkanap áll a szakértők rendelkezésére az ajánlások elkészítésére, 120 Euro/nap szakértői napidíj ellenében.

A jelentkezőkre vonatkozó elvárások

  • Felsőfokú végzettség (közgazdász, szociálpolitikus, szociológus, jogász vagy gyógypedagógus felsőfokú végzettség)
  • Legalább 5 év szolgáltatói, kutatói, igazgatási, vagy szociális rendszerben szerzett szakmai tapasztalat
  • Nemzetközi tapasztalatok, nemzetközi szakmai rálátás
  • Társadalomtudományi, illetve kutatási ismeretek
  • Publikációs lista
  • Kellő kapacitás a két nemzetközi és négy hazai workshopon, a munkacsoport ülésein(legalább három alkalommal) való aktív részvételre, továbbá a szakmapolitikai javaslatok elkészítésére.

Továbbá felhívjuk a kedves jelentkezők figyelmét, hogy a projekttel, illetve a szakmapolitikai javaslatok elkészítésével kapcsolatos háttéranyagok és dokumentumok egy jelentős része angol nyelven lesz csak elérhető, így az ezek feldolgozásához és értelmezéséhez szükséges nyelvtudással is rendelkeznie kell minden jelentkezőnek. Nyelvvizsga meglétéhez ezt azonban nem kötjük.

A jelentkezés lezárult! Várható döntés: 2015. november 20.