TÁRS filmek

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 2020Üzenetek Lakóknak Lakóktól

 

A Berzencén készült, 30 darab félperces kisfilm témáját tekintve a befogadásról és elfogadásról, a családias légkörről, az önállóságról, a kihívásokról, az együttélés örömeiről és a nyugodt, szeretetteljes, új célok elérésére alkalmas életvitelről szól a Támogatott Lakhatásban. A filmek azzal a céllal készültek, hogy pozitív és hiteles példát mutassanak – kiemelten a jelenleg nagy létszámú intézményben élő fogyatékos, pszichoszociális fogyatékos és szenvedélybeteg embereknek – arról, hogy a kiváltás olyan folyamat, melynek eredményeként a TL lakók életminősége javul, és képesek aktívan bekapcsolódni a települések mindennapi életébe. Ezekből filmekből szeretnénk most a következőket átadni Önöknek.

Tovább a filmek megtekintéséhez


TL lakók élete a közösségben

 

A „TL lakók élete a közösségben” című kisfilm sorozattal a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. TÁRS Projektje a széles nyilvánosságot, kiemelten az intézményi férőhely kiváltásban érintett, a jövőbeli befogadó települések lakóit szólítja meg. A filmek célja, hogy segítse a kiváltási folyamat megértését, továbbá a fogyatékos, pszichoszociális fogyatékos és szenvedélybeteg emberek megismerését. Az érdeklődők betekintést nyerhetnek a Támogatott Lakhatásban (TL) élő emberek hétköznapi, közösségi életébe: a kisfilmekben többek között szó lesz a TL lakók vásárlási szokásairól, egyéb szolgáltatások igénybevételéről, illetve a jószomszédi kapcsolatairól is.

Tovább a filmek megtekintéséhez