Jó gyakorlatok

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 2020Az FSZK Nonrpofit Kft. TÁRS Projektje által nyújtott szakmai-módszertani támogatás egyik kiemelkedően fontos része a tudásmegosztás. Ennek egyik ága – az elsősorban – hazai követésre méltó példák, jól működő megoldások és gyakorlatok feltérképezése.

A Rehabilitációs Programiroda az elmúlt év folyamán interjúkat készített néhány fejlesztő foglalkoztatást működtető szervezettel. Az interjúkból készült szakmai anyagok az alábbi linkeken olvashatók:

  1. Baptista Szeretetszolgálat Életminőség-fejlesztő Szolgáltatások Intézménye – Pécs
  2. Napsugár Gondozási Központ – Mezőberény
  3. Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ – Budapest
  4. Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesülete – Kaposvár
  5. Napfényes Sziget Integrált Intézmény – Püspökladány
  6. Mohács – Kölked Református Társegyházközség Pándy Kálmán Otthona – Mohács
  7. Szimbiózis a Harmonikus Együtt-Létért Alapítvány – Miskolc
  8. Esőemberekért Egyesület – Tata

A jó gyakorlatok feltárása folytatódik, hiszen az egyik leghatékonyabb tanulási forma lehet az együttműködésen alapuló, gyakorlati megközelítésű tudásmegosztás. Ezért a Rehabilitációs Programiroda nyitottan várja azon intézmények, foglalkoztatók vagy szolgáltató szervezetek jelentkezését (nem csak a fejlesztő foglalkoztatás területéről, hanem a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásának teljes spektrumából), amelyek úgy gondolják, hogy szeretnék megosztani tudásukat, tapasztalataikat és jó gyakorlataikat annak érdekében, hogy minél több fogyatékos ember kapjon lehetőséget a munkavállalásra és a fejlődésre.

A jelentkezéseket a zentai.anita@fszk.hu e-mail címen várjuk.