BEST ne tedd! – társasjáték

A képen a társasjáték lapjai, kék, piros, sárga és zöld színű dobókockái és korongai láthtatóak.A program keretében egy társasjátékot is létrehoztunk „BEST – ne tedd” néven. A társasjáték célja a gimnazista célcsoport tájékoztatása, ismereteik bővítése az abúzusról és annak lehetséges előfordulási fajtáiról, továbbá a fiatalok érzékenyítése a különböző fogyatékosságcsoportok és egyben az abúzus témája iránt.

Mindemellett a játék különféle megoldási, megküzdési stratégiákat is kínál a célcsoport számára a különféle abúzus helyzetekre vonatkozóan, ami mind a fiatalok, mind tanáraik és szüleik számára hasznos lehet az abúzushelyzetek megelőzése, elkerülése, kezelése szempontjából.

A játék önerőből történő továbbfejlesztésén, kiterjesztésén jelenleg is dolgozunk. Csak a továbbfejlesztett verzió elkészülte után fogjuk nyilvánossá tenni a teljes társasjátékot. Megértésüket köszönjük!

A játékleírás kiegészítéseként egy „Abúzusprevenciós érzékenyítő program segítő kiadvány” is készült, amely elsődleges célja az abúzusról történő tájékoztatás és információátadás. Ezeket és ezek angol nyelvű változatait is letölthetik honlapunkról:

 

Vissza az Abúzus főoldalra