Belecskai Nyár – Kulturális találkozó a Mechwart András Otthonban

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 2020A Tolna Megyei Integrált Szociális Intézmény belecskai Mechwart András Otthonában 115 fő lakó él normalizált körülmények között. Mindennapjaik szerves része foglalkoztatásuk, fejlesztésük, kulturális és sportéletük szervezése. Az otthon kapuja nyitva áll látogatóik, rokonaik, barátaik előtt is.

2017. augusztus 16-án a Mechwart András Otthon szervezésében nyári kulturális kavalkádot rendeztek.  A szabadtéri rendezvényen a belecskai, regölyi, pálfai és szekszárdi, bonyhádi otthonok lakói adhatták elő színes, vidám műsorszámaikat.  Zenés, táncos játékok, versek, mini színdarabok szerepeltek a rendezvény palettáján.  A hőség ellenére népes látogató sereg gyűlt össze az otthon udvarán.

A rendezvényre a lakók hozzátartozói, gondnokai mellett, meghívást kaptak a környező települések – Regöly, Simontornya, Tolnanémedi – lakósai és települési vezetői is, elősegítve a kiváltásban érintett településen élők és az ellátottak közeledését. Az előadások tarka és színes forgatagának látványa és élménye a társadalmi integrációnak fontos része.

A rendezvény keretén belül az érdeklődőknek lehetőségük volt föltenni az otthonban élők mindennapjait, jövőjét érintő kérdéseiket is, melyekre az intézmény vezetője válaszolt.

A műsor végeztével frissítők és harapnivaló várta a közönséget, majd a nyári fesztiválok hangulatát idézően a regölyi otthon – országos ismeretségű – SZÍNborák zenekara szórakoztatta a résztvevőket.

Bartha Éva, intézményi koordinátor

Az eseményen készült képek: