„Együtt a közös jövőnkért” – JUNIÁLIS rendezvény Pásztoriban

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 2020„Mert akiknek szép a lelkében az ének,

az hallja a mások énekét is szép.”

Nagy ünnepre ébredtek a Gondoskodás Szociális Központ lakói és dolgozói Pásztoriban 2017. június 22-én. Intézményünk családi napot rendezett, melynek keretében meghívottak, gondnokok, érdeklődők, érdekképviseleti szervek betekintést kaptak lakóink életébe. Megtapasztalhatták a másságban lévő szépséget. Részesei lehettek örömünknek, bizakodásunknak. Az „Együtt a közös jövőnkért” jelmondatú rendezvényen tájékoztatást kaphattak a környék polgármesterei, a gondnokok és az érdeklődők az intézményi férőhely kiváltás lehetőségeiről, a terveinkről.

A nagy hőség ellenére megközelítőleg 250-en megtisztelték rendezvényünket. Mi ennek mindig nagyon örülünk, hiszen valljuk, ha a külvilág jobban megismerné ellátottjainkat, talán jobban el is tudná fogadni őket. Nem félve, bizonytalansággal telve közelítene feléjük, hanem őszinte elfogadással, előítéletek nélkül.

Az ünnepi műsor a következőképpen alakult:

Szabóné Németh Mária intézményvezető megnyitója után Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő Úr fejezte ki köszönetét az intézmény lakóinak, dolgozóinak kitartásukért. Ezt követően dr. Szopka Zsolt, az SZGYF szervezeti igazgatója mondott köszöntő beszédet.

Szabóné Németh Mária intézményvezető köszöntötte és megköszönte Pásztori, Szilsárkány, Sopronnémeti, Vág, Bágyogszovát és Bodonhely polgármestereinek, hogy lakóinkat nyílt szívvel fogadják a településeken. Beszélt továbbá a jövőbeni elképzeléseinkről, ami egy új életformát jelent támogatott lakhatás néven.

A köszöntők és tájékoztatók után következett lakóink és a társintézmények lakóinak vidám, egyben szívet melengető műsora. Ezúton is szeretnénk megköszönni a dénesfai, koroncói, táplánypusztai intézmények lakóinak, illetve felkészítőiknek a tartalmas, vidám műsort. Úgy gondoljuk a tapsok jó visszajelzések voltak. Nagy melegség öntötte el szívünket, mikor a színpad megtelt sérült és ép emberekkel, és közösen elénekeltük „Akinek szép a lelkében az ének…” című dalt. Köszönjük mindazoknak, akik velünk énekeltek.

Az intézménylátogatás kapcsán az érdeklődők kérdéseket tehettek fel a bekerülés feltételeiről, kapcsolattartásról. Szeretnénk hangsúlyozni, hogy mindig nyitva áll az ajtónk, a szó szoros és átvitt értelmében is. Szívesen megmutatjuk mindennapjainkat.

Lakóink munkáiból kiállítást tartottunk, ezzel is bizonyítva, hogy lakóink mindennapjait próbáljuk tartalommal megtölteni. Ügyesen horgolnak, kötnek, üvegfesték díszítést készítenek, kézimunkáznak.

Az ebéd pincepörkölt volt, melyet mindenki megdicsért. A hőségre való tekintettel a délutánra tervezett sportrendezvény elmaradt, helyette élő zenével szórakoztattuk a vendégeket. A nagy meleg sem befolyásolta a jó kedvet és a táncot. Rendezvényünk késő délutánig tartott.

Intézményünk minden munkatársa azon dolgozik, hogy továbbra is a „Szeretet, Elfogadás, Empátia” jegyében gondoskodjunk ellátottjainkról.

Szabóné Németh Mária, intézményvezető

Az eseményen az alábbi képek készültek: