A Down Alapítvány TL konferenciáján jártunk

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 20202018. június 22-én az FSZK Nonprofit Kft. TÁRS Projektje is részt vett a Down Alapítvány „Támogatott lakhatás gyakorlati megoldásai” című konferenciáján, amely az FSZK FOF 2017 pályázata keretében került megrendezésre.

A szakmai konferencián azon túlmenően, hogy a résztvevők megismerhették a DOWN Alapítvány Budapesten fenntartott komplex intézményrendszerét, betekintést nyerhettek a szolgáltató centrumok és a Támogatott Lakhatások (TL) egymásra épülő rendszerére, amelyet kiegészít egy nappali ellátás és egy átmenti otthon is. Az alapítvány ezzel Budapest egyik legnagyobb TL szolgáltatója, amely komplex személyközpontú szolgáltatásokat tud nyújtani fogyatékos személyek részére.

A kép forrása: http://www.downalapitvany.hu

A konferencia résztvevői hallhattak még az alapítvány által fenntartott szolgáltatási rendszer minőségbiztosításáról, fenntarthatóságáról, a segítők és az igénybevevők felkészítéséről (INV modell), illetve a jelenlegi ellátórendszer lehetőségeiről és hiányosságairól.

A konferencia anyagainak megtekintése.

További információk a projektről