A támogatott lakhatásban (TL) kialakításra kerülő házak tervezési szempontrendszere és konzultációs nap rehabilitációs szakmérnöki tanácsadás igénybevételéről

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 2020A TÁRS projekt által nyújtott rehabilitációs szakmérnöki támogatás első lépéseként a projekt rehabilitációs szakmérnök munkatársai elkészítették azt a szempontrendszert, amely a kiváltási folyamat során épülő TL házak tervezéséhez, kivitelezéséhez ad konkrét, gyakorlati útmutatást az intézményi férőhely kiváltásban érintett pályázóknak.

A szempontrendszer tisztázza a fogalmakat, rögzíti a kereteket, a megvalósítandó elemeket és javaslatokat, ajánlásokat fogalmaz meg, hogy a kialakításra kerülő TL házak a lakók igényeinek, az akadálymentesség és az egyetemes tervezés szempontjainak minden szempontból megfeleljenek.

A rehabilitációs szakmérnöki tanácsadás igénybevételéről 2017. március 13-án KONZULTÁCIÓS NAPOT tart az FSZK, melyre várják az intézményi férőhely kiváltásra pályázó fenntartók, intézmények képviselőit, munkatársait és az általuk felkért tervező irodák építészeit. Az esemény regisztrációhoz kötött,amit itt tud elérni.

A TÁRS projekt a rehabilitációs szakmérnöki tanácsadást díjmentesen biztosítja az intézményi férőhely kiváltásban érintett pályázó(k) menedzsmentje és szakmai megvalósítói számára.

Az elkészült szempontrendszerhez kapcsolódó kérdéseket a rehabilitációs szakmérnökök a kivaltas.mernokok@fszk.hu e-mail címen várják a pályázati felhívásra regisztrált intézményektől.

További információk a projektről