A TÁRS Projekt szakemberei meglátogatják az EFOP-2.2.2-17 kódszámú pályázati program nyerteseit

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 2020Gratulálunk az EFOP-2.2.2-17 Intézményi ellátásról a közösségi alapú szolgáltatásokra való áttérés fejlesztése – intézményi férőhely kiváltás című pályázat nyertes pályázóinak!

 2017. augusztus 28-án kihirdették az EFOP-2.2.2-17 kódszámú pályázati program nyerteseit. (A lista megtekinthető itt.) Országos szinten 29 pályázó összesen 22 762 896 550 Ft támogatást nyert el, melynek révén a közeljövőben 2430 fogyatékos ember életminősége javul jelentősen, mivel lehetőségük nyílik egy megújult, személyre szabottabb szolgáltatás igénybevételére és Támogatott Lakhatásba költözhetnek.

AZ FSZK Nonprofit Kft. TÁRS Projektjének keretein belül már a pályázati előkészítés időszakában is aktívan együttműködött az intézményekkel, és az Intézményi Férőhely Kiváltási Terv (IFKT) módszertani felkészítés által segítséget nyújtott a szakmai tervek elkészítéséhez. Az együttműködés azonban nem ért véget, hiszen a TÁRS Projekt a megvalósítás (és majdan a működtetés) szakaszában is folyamatos támogatást nyújt a projektmegvalósító intézményeknek, melyet a nyertes pályázók és az FSZK együttműködési megállapodás aláírásával erősített meg.

Az FSZK Nonprofit Kft. munkatársai az intézményi oldalról érkező kérdésekre, igényekre reagálva 2017. júniusban szakmai találkozókat szerveztek az ország több pontján. A szakmai találkozók tapasztalatait figyelembe véve és együttműködési kötelezettségének is eleget téve 2017 szeptemberében és októberében a TÁRS Projekt vezetői és munkacsoportjainak képviselői személyesen is meglátogatják az összes nyertes pályázót és a hozzájuk kapcsolódó megyei SZGYF kirendeltségeket.

A találkozók célja a közvetlen kommunikáció, valamint az, hogy az intézmények még alaposabban megismerjék a TÁRS Projekt által a következő időszakban nyújtott szakmai támogatási folyamatot, az FSZK munkatársai pedig közelebbről is betekintést nyerjenek az intézmények mindennapjaiba, ezáltal is erősítve a projektmegvalósítás teljes időtartamát átívelő, folyamatos szakmai együttműködést.

Az első találkozók már le is zajlottak a nyugat-dunántúli régióban Győr, Pásztori, Peresznye, Zsira és Szombathely érintésével.

Reményeink szerint az intézménylátogatások hozzájárulnak ahhoz, hogy a TÁRS Projekt még inkább személyre szabott, hatékonyabb szakmai támogató tevékenységet biztosítson a szociális intézményi férőhely kiváltást megvalósító intézmények számára.

További információk a projektről