A TÁRS Projekt szakértői régiós műhelymunkákon segítik az intézményi férőhelykiváltást megvalósító pályázókat

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 2020A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft (FSZK) „Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely kialakítása – EFOP-1.9.1-VEKOP/15” azonosító számú TÁRS Projektjében 2017. október közepétől 19 szakértő-tanácsadó kezdte meg munkáját, akik 2017. november-decemberben a közvetlen intézményi szintű támogatás mellett országszerte 8 régiós műhelymunkán segítették az intézményi férőhely kiváltásban pályázó intézmények munkatársait.

Az első szakmai régiós műhelyeknek, melyek  szervezetfejlesztési és szervezet-átalakítási, illetve szupervízió és coaching témákban kerültek megrendezésre, egy-egy pályázó intézmény adott otthont. A rendezvényeken az adott régióban található EFOP 2.2.2-es pályázó intézmények vezetői, munkatársai vettek részt, akik megoszthatták egymással tapasztalataikat, kérdéseiket, jelezhették milyen témákat szeretnének feldolgozni a következő alkalmakon.

A szervezetfejlesztési és -átalakítási műhelyek legfontosabb feladata az Egységes szervezet-átalakítási koncepció és végrehajtási protokoll átadása, az abban felvázolt feladatok bemutatása volt. A szupervíziós régiós műhelyeken pedig a kiváltási folyamattal kapcsolatos szakmai feladatok, kérdések és dilemmák felvetésére volt lehetősége az intézmények vezetőinek.

A műhelymunkákat a résztvevők mind tartalmát, mind formáját tekintve hasznosnak és eredményesnek tartották, így már megtörténtek az előkészületek a következő helyszínek és időpontok kiválasztására is.

További információk a projektről