A TÁRS Projekt új, régiós szakmai műhelysorozata a TL gyakorlati ismeretekről

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 20202019 májusában az FSZK Nonprofit Kft. TÁRS projektje Szombathelyen, Kaposváron, Békéscsabán és Miskolcon szervezett regionális szakmai műhelyeket az intézményi férőhely kiváltási projektet tervező és megvalósító szociális intézmények fenntartói, intézményvezetői, szakmai munkatársai számára a Támogatott Lakhatás (TL) gyakorlati ismereteivel a fókuszban.

A rendezvények szakmai tartalmai a kiváltásban résztvevő intézmények körében végzett igényfelmérés alapján, az intézményi szükségletekre reagálva kerültek kialakításra.

A hálózati rendezvényeket Kiss Róza, a TÁRS projekt szakmai vezetője, illetve dr. Sziklai István, a TÁRS projekt vezető szakértője nyitotta meg. A köszöntőt követően a résztvevők olyan témákhoz kapcsolódóan szerezhettek további hasznos információkat és gyakorlati tanácsokat a támogatott lakhatási szolgáltatás működtetésében széles körű gyakorlati tapasztalattal rendelkező előadóktól, mint a Támogatott Lakhatáshoz kapcsolódó dolgozói munkaszervezés – HR kérdések, felelősségek, kompetenciák az új szolgáltatási struktúrában -, illetve a TL térítési díj számítás. Az előadásokat követően a résztvevők működő támogatott lakhatási szolgáltatások jó példáival is megismerkedhettek, illetve felmerülő problémáikat is megvitathatták.

A Kiváltási Folyamatot Támogató Országos Szakmai Hálózat ősztől tovább folytatja hálózati rendezvényeit, melyek szakmai tartalmai továbbra is a hálózati tagok szükségleteire reagálva kerülnek kialakításra.

További információk a projektről