Angol nyelven elérhető kisfilmek és animációk a kiváltásról

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 2020Az FSZK Nonprofit Kft. TÁRS Projektjének fő célkitűzése a szociális intézményi férőhely-kiváltás szakmai- módszertani hátterének biztosítása Magyarország egészében, annak különböző területén működő személyes gondoskodást nyújtó szociális intézmények számára. Ezen felül a projekt fontos feladatának tekinti a hazai és nemzetközi tapasztalatok, tudások gyűjtését és megosztását, melynek jegyében elkészült több kiváltás témájú, magyar nyelvű kisfilm és animációs film angol feliratos változata.

Az EASPD-vel való együttműködés, a március 20-án Brüsszelben tartott szakmai nap, illetve a Másnak egy kormányzati stratégia, Nekem az Életem! című FSZK plakátkiállítás és az április 20-án lezárult PODIUM Projekt is egyre inkább erősíti a magyarországi kiváltás nemzetközi színtereken való szereplését, megmutatkozását.

Erre reagálva a TÁRS Projekt Kiváltás TÁRS YouTube csatornáján már elérhetőek a korábban bemutatott Üzenetek Lakóktól Lakóknak című, élő szereplős kisfilmek angol feliratos változatai,  Messages from Residents to Residents címmel.  A fél perces filmekben a kiváltás leghitelesebb szereplői mesélnek – kiemelten a jelenleg nagy létszámú intézményben élő fogyatékos, pszichoszociális fogyatékos és szenvedélybeteg embereknek – arról, hogy a kiváltás olyan folyamat, melynek eredményeként a TL lakók életminősége javul, és képesek aktívan bekapcsolódni a települések mindennapi életébe.

Az élő szereplős filmeken túl a Kiváltás TÁRS YouTube csatornán elérhetőek magyar és angol nyelven (és felirattal) azok az egy perces animációs kisfilmek is, melyek a kiváltás folyamatát igyekeznek bemutatni a folyamatban érintett személyek és a széles társadalmi nyilvánosság számára is jól érthető formában:

A magyar és angol nyelvű filmek és animációk sora fokozatosan bővülni fog a jövőben, ezzel segítve a magyarországi kiváltás folyamatának megértését.

A Kiváltás TÁRS YouTube csatorna mellett a filmek elérhetőek az FSZK honlapján a kiváltással foglalkozó aloldalakon:

 

További információk a projektről