Áprilisi képzési hírek

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 2020Áprilisban tovább folytatódott a TÁRS Projekt „Vezetői képzése”, valamint a leendő esetfelelősöknek szóló „Személyközpontú megközelítés képzés”. Emellett e hónapban lezárult az EFOP-2.2.2 pályázati konstrukcióban résztvevők számára indított „TL képzés”. Ugyanakkor elindultak a „Esetmegbeszélés képzés” alkalmai, és már lehet jelentkezni ápoló, gondozó munkatársaknak szóló három új szakmai tanfolyamra is.

„Változó vezetői szerepek és megújuló kompetenciák az intézményi férőhely kiváltási folyamatban” (röviden „Vezetői képzés”)

Áprilisban is folytatódott az EFOP-2.2.2 pályázati konstrukcióban résztvevők számára tervezett utolsó, intézményvezetőknek szóló képzés. A négy alkalmas képzés májusban zárul.

„Támogatott lakhatás szolgáltatás elméleti háttere és működtetése (röviden „TL képzés”)

Az esetfelelősöknek szóló három lépcsős képzéssorozat első része, a „TL képzés” áprilisban lezárult. A márciusban indított alkalmak voltak az utolsók, melyeket az EFOP-2.2.2 pályázati konstrukciót megvalósítók számára tervezett a TÁRS Projekt. A képzéseken résztvevő, összesen 51 fő szociális intézményekben foglalkoztatott munkatárs Debrecenben április 11-én, Budapesten pedig április 25-én tett sikeres vizsgát a képzésen tanultakból, melyhez ezúton is gratulálunk nekik!

„Személyközpontú megközelítés, mint a támogatott lakhatásban dolgozó szakemberek eszköze” (röviden „Személyközpontú megközelítés képzés”)

A „Személyközpontú megközelítés képzés” az esetfelelősöknek szóló három lépcsős képzéssorozat második része. Áprilisban négy képzési helyszínen (Szombathelyen, Békéscsabán, Kaposvárott és Nyíregyházán) összesen 115 fő intézményi munkatárs fejezte be a képzést. Nekik is szívből gratulálunk!

A személyközpontú megközelítés témájú szakmai tanfolyamokat a TÁRS Projekt a továbbiakban is folyamatosan meg fogja hirdetni és azokra az ország minden területéről lehetséges jelentkezni. Májusban Budapesten, Debrecenben, Miskolcon és Zalaegerszegen tervezünk csoportot indítani.

A jelentkezésnek nem előfeltétele a „Támogatott lakhatás szolgáltatás elméleti háttere és működtetése” című képzés elvégzése. A 40 órás képzés két hónapon keresztül, egy-egy 2-napos alkalmat jelent.

„Esetmegbeszélés támogatott lakhatásban dolgozó szakembereknek” (röviden „Esetmegbeszélés képzés”)

Májusban indul az esetfelelősöknek szóló képzéssorozat harmadik eleme „Esetmegbeszélés Támogatott Lakhatás szolgáltatásban dolgozó szakemberek számára” címmel. Az első képzési helyszínek várhatóan Békéscsaba, Budapest, Kaposvár, Nyíregyháza, Szombathely és Zalaegerszeg lesznek.

A jelentkezésnek nem előfeltétele a „Támogatott lakhatás szolgáltatás elméleti háttere és működtetése” és a „Személyközpontú megközelítés, mint a támogatott lakhatásban dolgozó szakemberek eszköze” című képzések elvégzése. A 25 órás képzések 5 hónapon keresztül, havonta egyszer 1 napos alkalmat jelentenek.

Ápoló, gondozó munkatársaknak szóló képzések

Májusban a TÁRS Projekt meghirdeti az ápoló, gondozó munkatársaknak szóló képzéseit is. A három képzéstípus három különböző tudásszinthez igazodva, különböző mélységgel tárgyalja a kiváltással kapcsolatos kérdéseket:

  • „Szolgáltatói kompetenciák fejlesztése a támogatott lakhatást segítő ápolók, gondozók számára” című képzés – célja: szakmai ismeretek és dolgozói kompetenciák megalapozása
  • „A komplex gondozás folyamata és gyakorlata a támogatott lakhatásban” című képzés – célja: már meglévő szakmai tudásra épülő TL ismeretek átadása
  • „Támogatott lakhatás – fókuszban a szolgáltatást igénybe vevő” című képzés – célja: a háttértámogatást segítő gondozói ismeretek bővítése

Mivel a képzések nem egymásra épülnek, az adott munkatárs számára a 3 képzés közül a tapasztalati tudásához legközelebb állót javasolt választani. A 40 órás képzések két hónapon keresztül, egy-egy 2-napos alkalmat jelentenek.

Az ápoló, gondozó munkatársaknak szóló 3 szakmai tanfolyam helyszíne egységesen Budapest. Az alkalmak folyamatosan meghirdetésre kerülnek, azokra az ország minden területéről lehetséges jelentkezni.

Kérjük, kísérjék figyelemmel az FSZK honlapját, ahol a TÁRS Projekt jövőbeni képzéseiről folyamatos tájékoztatást adunk. A meghirdetett képzések regisztrációs felülete a „FELNŐTTKÉPZÉS / Aktuális képzések” menüpont alatt érhető el.

További információk a projektről