Audió-narrációval ellátott színházi előadás látássérült nézők számára

Előadás résztvevői beszélgetnek2013. november 14-én az FSZK és a Színház- és Filmművészeti Egyetem együttműködésében, Arany János: Toldi című színdarabja audió-narrációs szolgáltatással került bemutatásra az Ódry Színpad Padlás Kamaratermében. A darabot Horváth Csaba rendezte és az előadók az egyetem színházrendező – fizikai színházi koreográfus osztály IV. éves növendékei voltak. 

Az audió-narrációs szolgáltatás a látássérült – gyengénlátó, aliglátó illetve vak emberek számára teszi a színházi előadást élvezhetővé egy narrátor segítségével, aki lényegre törően, érthetően és élvezhető módon közvetíti a színpad és a nézőtér között a vizuális üzeneteket.

Az előadást megelőzően a látássérült vendégeknek lehetőségük nyílt a színpadot bejárni, a színészeket megismerni, a kellékeket megtapintani.

Az előadás után egy moderált beszélgetés vette kezdetét, hogy az átélt élményt a résztvevők és a megvalósítók egymással megoszthassák, észrevételeiket elmondhassák.

A színházi előadás kapcsolódik egy audió-narrátorokat felkészítő akkreditált felnőttképzési programhoz, melyet az FSZK és a Színház- és Filmművészeti Egyetem közösen dolgozott ki.

A képzési program és a színházi előadás megvalósulását az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta hazai forrásból. Így az előadást jelenlétével megtisztelte Fülöp Attila család- és esélyteremtési politikáért felelős helyettes államtitkár, Dr. Szőke László a Fogyatékosságügyi főosztály vezetője és Orsós Zsolt a Szolidaritás Nagykövete.

EMMI logója megnevezéssel FSZK logója ÓDRY Színpad logója Színház- és Filmművészeti Egyetem logója

http://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/szocialis-csaladi-es-ifjusagugyert-felelos-allamtitkarsag/videok/ujabb-lepes-az-akadalymentesites-fele

További információk a projektről