Audio-Narrátor modellprogram indul

A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Nonprofit Közhasznú Kft. a TÁMOP-5.4.5-11/1-2012-0001 azonosítószámú, „A fizikai és infokommunikációs akadálymentesítés szakmai tudásának kialakítása” című kiemelt projekt keretében Audio-narrátor modellprogramot indít.

A Nonprofit Kft. a modellprogramot a Színház- és Filmművészeti Egyetemmel közösen valósítja meg. 

A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Nonprofit Közhasznú Kft. együttműködve Színház- és Filmművészeti Egyetemmel az elmúlt évben, több olyan tájékoztató ismeretanyagot és gyakorlatot dolgozott ki, amelyeken keresztül az érdeklődők megismerhetik a látássérült emberek speciális kommunikációs igényeit.

Az ingyenes program iránt érdeklődők az egyetem szakmai közegében kerülhetnek birtokába az egyenlő esélyű hozzáféréshez kapcsolódó tudásnak.

A modellprogram a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Nonprofit Közhasznú Kft. által megvalósított, TÁMOP-5.4.5-11/1-2012-0001 azonosítószámú „A fizikai és infokommunikációs akadálymentesítés szakmai tudásának kialakítása” című kiemelt projekt keretében valósul meg.

A modellprogram során workshopokon és konzultációkon mutatjuk be az audio-narrációs munka célkitűzéseit, szabály- és eszközrendszerét, valamint az audio-narrációt igénybevevő vak és gyengénlátó kliensek elvárásait, kommunikációs igényeit, szervezeti életüket. Ehhez kapcsoljuk a színházi, filmes és egyéb kulturális szakterületeket érintő alapismereteket, amelyekre felkészült, gyakorlott szakemberek és tapasztalati szakértők oktatják az érdeklődőket. Az egyetem oktatóiból és külső szakemberekből álló előadói csapat foglalkozik a csoporttagokkal.

A modellprogramra felvételt nyert jelentkezők a program igazolt látogatását követően, 2014 őszétől ingyenesen folytatható FAT-akkreditált audio-narrációs képzésen vehetnek részt, amelyen vizsgadíj ellenében tanúsítványt szerezhetnek.

Kiket várunk a programra?

Fogyatékos emberek segítése iránt elkötelezett szakembereket: színházi, filmes és a média egyéb területén dolgozókat, valamint az oktatási és a szociális területek szakembereit.

Workshopok ütemezése: 2 hetente péntek délutánonként 4, illetve szombatonként 8 órás blokkokban

A találkozók tervezett dátumai:

  • 2014. február 28. és március 1.
  • március 14. (8 óra),
  • március 28-29.,
  • április 11-12.,
  • április 25-26.,
  • május 9-10.,
  • május. 23-24.,
  • június 6-7.,
  • június 14. (8 óra)
  • és június 20-21. között intenzív filmes műhelymunka.

A modellprogramra a jelentkezési határidő: 2014. február 10.

Az alkalmassági felvételi beszélgetés időpontja: 2014. február 13-14-15.

A kitöltött regisztrációs/jelentkezési lapot az alábbi e-mailre kell elküldeni: szfe.audionarrator@gmail.com

A programmal kapcsolatos további információ kérhető a következő e-mail címen és telefonszámon: szfe.audionarrator@gmail.com, Farkas Ildikó: 06-30/9734-234

Jelentkezési lap letöltése