Autizmus a családban – Hétköznapok és ünnepnapok

Rendezvénysorozat az autizmussal élőkért

A Nemzetközi Cseperedő Alapítvány a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit kft. 41321 kódszámú „Fogyatékos személyek helyi, regionális és országos szervezeteinek működési és szakmai programjainak támogatása 2013” pályázatának keretén belül rendezvénysorozattal készül az Autizmus Világnapjára (április 2.) 

Április 4-én pénteken, a MOM Kulturális Központban konferenciát szervez Autizmus a családban címmel. Az esemény célja, hogy felhívja a figyelmet az autizmussal élő emberek és családjaik nehézségeire, társadalmi befogadásuk fontosságára, valamint arra, hogy az autizmussal élőknek nyújtott segítségnyújtásban milyen kiemelkedő szerepe van a családnak.

A konferencia kiemelt előadói között van, dr. Temple Grandin édesanyja Eustacia Cultler, valamint Connie Kasari a University of California pszichológia professzora. A nemzetközi vendégek délelőtti előadásai után (melyeket élőben online, angolul és magyarul is követhetnek az érdeklődők http://www.ustream.tv/channel/cseperedo-konferencia), a délután az érintettek, a családok, valamint a szakemberek közötti párbeszéddel folytatódik. Tematikus kerekasztal beszélgetések révén olyan fontos témákat vitathatnak meg a résztvevők hazai és külföldi szakemberekkel, mint például a diagnózis jelentősége, a felnőtté válás dilemmái, a kortársak felkészítése, valamint a különböző terápiák lehetőségei.

A konferencia után, a Centrál Színházban Magyarországon elsőként és egyedülálló módon, autizmusbarát előadás keretében mutatják be Mark Haddon: A kutya különös esete az éjszakában című darabját.

A programsorozatot április 5-én a ’Séta az autizmussal élőkért’ című rendezvény zárja, amelyet a résztvevők dr. Temple Grandin édesanyjával, Eustacia Cutlerrel tesznek meg. A séta 10 órakor indul a Magyar Tudományos Akadémia elől. A résztvevők a Március 15. térre mennek, ahol piknikkel és Szalóki Ági előadásával zárják a felvonulást.

A rendezvénysorozatról bővebb tájékoztatást az alábbi elérhetőségeken kaphat:

www.cseperedo.hu

https://www.facebook.com/pages/Nemzetk%C3%B6zi-Csepered%C5%91-Alap%C3%ADtv%C3%A1ny/195221697180234