Az Európai Bizottság látószögében

2018. május 23-án nem kis megtiszteltetésben volt része Társaságunknak, hiszen vendégül láthattuk az Európai Bizottság Erasmus+ programért felelős munkatársát, Lisette Schermert és bemutathattuk neki az Európai Uniós finanszírozásból megvalósuló Path Of Deinstitutionalisation – Urgent Moves (PODIUM) című projektet, amely megvalósításában Társaságunk konzorciumi vezetőként, fő megvalósítóként vállalt szerepet.

A PODIUM projektet az Erasmus+ programokat Magyarországon közreműködő szervezetként felügyelő Tempus Közalapítvány munkatársai választották ki jó példaként, és az ő ajánlásuknak köszönhetően tisztelte meg Társaságunkat látogatásával az Európai Bizottság munkatársa. Az Erasmus+ programért felelős holland hölgy látogatása során nemcsak a PODIUM projekt részleteiről érdeklődött, de általában véve is nagyon fogékony és érdeklődő attitűdöt mutatott Társaságunk küldetésére, illetve az általunk megvalósított egyéb, Európai Uniós finanszírozási projektekre vonatkozóan.

Így örömünkre szolgált, hogy beszélhettünk neki általánosságban véve a magyarországi intézményi férőhely-kiváltási folyamatról, illetve Társaságunk szerepéről ebben a folyamatban, főként a TÁRS projekten keresztül. Ismertettük vele továbbá Társaságunk másik jelenleg futó kiemelt programjának, a Montázs projektnek a legfontosabb küldetéseit, illetve programelemeit, és általánosságban véve is beszéltünk Társaságunk szerepéről a hazai szociális rendszerben.

Mindezen felül a véleményünkre, visszajelzéseinkre is kíváncsiak voltak az Erasmus+ pályázati formával, a pályázati űrlappal, a jelenlegi pályázati rendszer esetleges nehézségeivel, problémáival kapcsolatban, és javaslatokat vártak tőlünk a pályázati rendszer továbbfejlesztésére, egyszerűsítésére, felhasználóbarátabbá tételére vonatkozóan, amit a Tempus Közalapítvány munkatársaival együtt örömmel megtettünk.

Megtisztelő és kitüntető érzés volt az Európai Bizottság érdeklődése, és ezúton köszönjük a Tempus Közalapítványnak a lehetőséget, hogy ezen a fórumon is prezentálhattuk projektünket és Társaságunk egyéb programjait, tevékenységeit, továbbá a konzorciumi partnereinknek a közös munkát a projekt során, valamint a jövőben.

További információk a projektről