Az intézményi koordinátorok és a Lakótámogató Csoport online segítségnyújtása

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 2020A jelenlegi rendkívüli járványhelyzetre és a látogatási tilalomra reagálva, a TÁRS projekt szakemberei megváltozott munkamódszerrel, telefonos és online szakmai és módszertani támogatással továbbra is napi szinten jelen vannak a kiváltási folyamatban résztvevő nagyintézmények mindennapjaiban és segítik az intézményi dolgozók áldozatos munkáját.

A rendkívüli járványhelyzet miatt 2020. március 8-ától, az országos tisztifőorvos látogatási tilalmat rendelt el. Ez a körülmény inspirálta azt a megoldást, hogy a TÁRS projekt intézményi koordinátor szakemberei – a rendelet feloldásáig, határozatlan ideig – a megszokott módtól eltérően végezzék munkájukat. A szakmai és módszertani iránymutatás zavartalanul zajlik, azonban jelenleg telefonon és online formában valósul meg. A TÁRS projekt munkatársai látják azt, hogy ebben a kihívásokkal teli időszakban is nagy szükségük van a kiváltási folyamatban résztvevő nagyintézményeknek a támogatásra, ennek érdekében az intézményi koordinátorok napi kapcsolatban vannak a hozzájuk tartozó telephelyek vezetőivel és minden lehetséges módon segítik az intézmények mindennapi életét. Mindemellett hasznos, kiemelten a koronavírus témájában készült információk, segédanyagok, könnyen érthető kiadványok megküldésével próbálják könnyíteni az intézményekben dolgozók napi szintű, áldozatos és heroikus munkáját. Különösen fontos ebben az átmeneti időszakban a személyre szabott törődést a lakókkal, ezért az intézményi koordinátorok minden kiváltásban érintett intézmény számára közvetítik az online lakótámogatás igénybevételének lehetőségét. Ennek segítségével a TÁRS projekt az online térben is biztosítani tudja a támogatott lakhatásba való kiköltözésre felkészülés támogatásának folyamatosságát.

A Lakótámogató Csoport segítő tevékenysége elérhető a rendkívüli járványhelyzet ideje alatt is. Az elsőként támogatott lakhatásba kiköltöző lakókkal, egyénileg vagy 2-3 fős csoportokban, online formában zajlik a támogatás. A TÁRS projekt munkatársai nagy örömmel tapasztalják, hogy a támogatást igénybevevők milyen jól alkalmazkodnak a világjárvány miatt kialakult élethelyzethez. Mindezért köszönet illeti a velük dolgozó szakembereket.

A TÁRS projekt rövid távú tervei között szerepel, hogy – amint feloldásra kerül a látogatási tilalom és erre mód lesz – az intézményi koordinátorok és a Lakótámogató Csoport által biztosított személyes támogatás újra visszatér.

Az Intézménytámogatási Munkacsoport tagjaiként dolgozó intézményi koordinátor és a lakótámogató munkatársak email elérhetőségeit az alábbi linken találják meg:

https://fszk.hu/szervezet/szervezeti-egysegek/ifkki/

További információk a projektről