Beindul az ápoló, gondozó személyzet képzése

 

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 2020

2018. május 28-án – a TÁRS Projekt keretein belül – elindul minden az EFOP-2.2.2 azonosítószámú, „Intézményi ellátásról a közösségi alapú szolgáltatásokra való áttérés fejlesztése – intézményi férőhely kiváltás” című pályázatban nyertes intézményben, a jelenleg ápoló, gondozó munkakörben dolgozó személyzet képzése a Támogatott Lakhatásra (TL) való felkészülésre.

A TÁRS Projekt minden, a jelenleg ápoló, gondozó munkakörben dolgozó személyzet képzését a pályázatban érintett intézmények telephelyein valósítja meg, a résztvevők igényeire és kérésére alapozva, szoros együttműködésben a Fenntartókkal és helyi intézményekkel. A képzés két szakaszban valósul meg: május végétől július elejéig 14 alkalommal, majd szeptember elejétől november közepéig újabb 23 alkalommal.

A közel 900 nagyintézményi dolgozó bevonásával induló felkészítés célja, hogy ismereteket adjon át a munkatársaknak az intézményi férőhely kiváltás folyamatáról, a folyamatot támogató rendszerről, továbbá mindezeket összekapcsolja a helyi szinten zajló fejlesztéssel. Kiemelt szerepet kap a Támogatott Lakhatás (TL), mint szolgáltatás megismertetése, amelynek kialakítására és működtetésére készül a szociális ellátórendszer.

A TÁRS Projekt ezzel a képzéssel, eredeti vállalásain túl, nem spórolva idővel, forrásokkal és energiával, újabb nagy lépést tesz az ENSZ egyezményben megfogalmazott célok elérése érdekében, a Támogatott Lakhatásra való felkészülés folyamatában.

A képzésről a későbbiek során további részleteket olvashatnak az érdeklődők a TÁRS Projekt honlapján.

További információk a projektről