CIVILEK A KIVÁLTÁSBAN – SZAKMAI MŰHELYEK ORSZÁGSZERTE

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 2020Az FSZK Nonprofit Kft. TÁRS Projektje partnerségben a Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsával (FESZT) az EFOP 2.2.2 „Intézményi ellátásról a közösségi alapú szolgáltatásokra való áttérés fejlesztése – intézményi férőhely kiváltás” pályázati konstrukció kapcsán civil érdekképviseleti szervezetek bevonódását serkentő szakmai találkozókat szervezett az ország több pontján.

A találkozók célja a FESZT helyi szervezeteinek tájékoztatása az intézményi férőhely kiváltási folyamatról, illetve a TÁRS Projekt kiváltási folyamatban betöltött támogató szerepének bemutatása.

A megjelent érdekvédelmi szervezetek képviselői és az alapszolgáltatásban dolgozó szakemberek és más érdeklődők az intézményi koordinátorok bevonásával, a FESZT képviselőjének, az FSZK Szakmai Koordinációs Műhely és Kutatási Munkacsoport szakembereinek tehették fel kérdéseiket, vitathatták meg nézeteiket a Támogatott Lakhatásról.

Az FSZK, – így a TÁRS Projekt is – elkötelezett a partnerség erősítése, a fogyatékossággal élő emberek érdekeit képviselő szervezetekkel való szoros együttműködésben.

A fórumok során kialakult beszélgetések alkalmával a résztvevők meghatározták saját szerepüket és esetleges lehetőségeiket a kiváltás folyamatában.

 

 

 

 

Kattintson a képekre a nagyobb méretben történő megtekintéshez!

Az FSZK szakemberei örömmel tapasztalták, hogy a megjelentek látják a feladatukat abban, hogy közvetlenül kísérjék és támogassák az intézményi férőhely kiváltás folyamatát, szerepet vállaljanak a helyi közösségi alapú szolgáltatások és a helyi társadalom befogadó attitűdjének alakításában, vagyis a Támogatott Lakhatásba kerülő lakók önálló, önrendelkező életvitelének formálásában.

A résztvevőket a 6 alkalmas műhelysorozaton sikerült aktivizálni, a kisfilmek vetítése és a beszélgetések során betekintést kaphattak a már működő Támogatott Lakhatások életébe, megismerhették azok lakóinak érzéseit, gondolatait, illetve azonosultak a projekt célkitűzéseivel, sikeresen megalapozva ezzel az előttünk álló időszak közös munkáját.

A rendezvénysorozat, melynek helyszínei Kaposvár, Szombathely, Nyíregyháza, Békéscsaba, Tamási és Budapest voltak, november közepén zárult. A találkozók szakmai összefoglalóját Hálózati Hírlevelünk november/decemberi összevont számában közöljük.

További információk a projektről