CroCoos projekt 5. Nemzetközi Partnertalálkozó

Ljubljana, 2016. február 4-5.
A Tempus Közalapítvány által vezetett projekt konzorciumi találkozójára ezúttal a szlovén partnernél került sor. Társaságunk a projekt pilot részének kialakításáért felelős konzorciumi partner.
A projekt fő célkitűzésének, a korai iskolaelhagyásra figyelmeztető jelzőrendszer kialakításának megvalósítása már a gyakorlati szakaszába érkezett, a résztvevő három ország 5-5 iskolájában letelt az első félév. A mostani találkozó egyik fő témája ezért az eddigi munka tapasztalatainak megbeszélése, a felmerült kérdések összegyűjtése volt.
Az egyik szlovén pilot iskola, prezentáció keretében, nagy sikert aratva, be is mutatta, hol tartanak a munkában. A magyar iskolák kapcsán, melyek a külföldiektől eltérően, véletlenszerű kiválasztással kerültek be a projektbe, több nehézségbe ütközött az együttműködés kialakítása, azonban a partnertalálkozó időpontjára a felmerülő problémák jelentős része megoldásra került.
A partnertalálkozó másik nagy témakörét a projekt külső és belső értékelésével kapcsolatos tevékenység megbeszélése képezte.

 

További információk a CroCoos - Előzzük meg a lemorzsolódást! projektről