December 3. a Fogyatékos Emberek Világnapja

„A társadalom egyik legfontosabb adóssága a fogyatékos emberek felé az, hogy a jogosnál kisebb mértékben, vagy egyáltalán nem biztosítja számukra a lehetőséget ahhoz, hogy a saját életükre vonatkozó döntésekben részt vegyenek.”

1992 óta december 3-a a Fogyatékos Emberek Nemzetközi Napja. Az ENSZ által életre hívott világnap célja, hogy felhívja a figyelmet a betegség, baleset vagy katasztrófa következtében fogyatékossá válók problémáira. Magyarországon több mint 600 ezerre becsülik a tartósan egészségkárosodott és fogyatékossággal élő emberek számát, sorsuk alakulása közvetve a lakosság mintegy harmadát érinti

Szervezetünk azért dolgozik, hogy az esélyegyenlőség elve minél konkrétabban jelenjen meg az emberek hétköznapjaiban is. A TÁMOP 5.3.8 kiemelt projekt keretében segítjük a megváltozott munkaképességű munkavállalókat a nyílt munkaerő-piaci érvényesülés nehéz útján. Másik kiemelt konstrukciónk, a TÁMOP 5.4.5 keretein belül képzésekkel és egyéb eszközökkel igyekszünk a mellérendeltség, a tolerancia és a fizikai és info-kommunikációs akadálymentesítés fontosságára felhívni a társadalom figyelmét.

A jelnyelvi tolmácsszolgálatok szolgáltatásfejlesztésén, szakmai monitoringján keresztül szervezetünk a siket és nagyothalló embertársaink szolgáltatásokhoz történő hozzáférését segítjük. Változatos és átfogó képzéseinkkel, modellprogramjainkkal segítjük a sajátos nevelési igényű tanulók iskolai és munkaerő-piaci integrációját.

Mi ezzel járulunk hozzá ahhoz a folyamathoz, melynek végén egy akadálymentes, a fogyatékosságot elfogadó, toleráns társadalom képe körvonalazódik. E nemes célok megvalósításában tevékenyen részt venni mindannyiunk számára megtiszteltetés!