Ez évre lezárult a TÁRS projekt esetmegbeszélés képzéssorozata

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 20202019 végén, az ápoló és gondozó munkatársaknak szóló képzések mellett lezárultak a TÁRS projekt leendő esetfelelősöknek szóló képzései is. A projekt keretein belül kidolgozott háromlépcsős képzéssorozat „Esetmegbeszélés támogatott lakhatás (TL) szolgáltatásban dolgozó szakemberek számára” című, harmadik elemének elvégzésével zárult a résztvevő intézményi munkatársak felkészítése.

2019-ben az esetmegbeszélő képzéseken összesen 118 fő vett részt az ország több pontján: Békéscsabán, Debrecenben, Kaposváron, Miskolcon, Nyíregyházán, Szombathelyen és Zalaegerszegen. A résztvevők túlnyomó többsége az esetmegbeszélő képzéssorozat mindhárom szintjét elvégezte, így teljes és átfogó képet kaptak a kiváltás folyamatáról, annak kihívásairól, valamint a közösségi befogadásról. A felkészítés céljának eléréséhez nagyban hozzájárult a résztvevő intézményi munkatársak nyitottsága, befogadó hozzáállása, érdeklődése, aktivitása.

A három képzés a személyközpontú megközelítés fontosságát hangsúlyozta, valamint igyekezett választ adni a mindennapokban esetlegesen felmerülő kérdésekre. A képzéssorozat utolsó lépcsőfoka kifejezetten ez utóbbira volt hivatott. A képzések során a résztvevő munkatársak beszámolhattak az intézményi lakókat érintő megoldásra váró helyzetekről, fejlesztendő területekről, feltehették kérdéseiket, melyekre a tanfolyamokon a területen dolgozó oktatóktól kaphattak szakmailag megalapozott válaszokat.

Az esetmegbeszélő képzés mindhárom szintjének meghirdetésével a TÁRS projekt 2020-ban is támogatni kívánja a kiváltási folyamatban résztvevő, az intézményekben dolgozó szakemberek felkészülését, a támogatott lakhatásba való kiköltözések segítését, az intézményi igényeknek megfelelően.

További információk a projektről