Felhívás súlyosan és halmozottan fogyatékos személyek támogatott lakhatási modellprogramjában való részvételre

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 2020

Az FSZK „Súlyosan és halmozottan fogyatékos személyek támogatott lakhatási modellprogramja” címmel külön programelemet indít a TÁRS projekt keretében. A modellprogram szorosan kapcsolódik a kiváltásban résztvevő intézményekhez, hiszen közvetlen célja, hogy folyamatos szakmai háttértámogatást biztosítson a pályázó intézmények számára, illetve ezzel elősegítse a súlyosan, halmozottan fogyatékos kliensei részére a támogatott lakhatás és a kapcsolódó szolgáltatási gyűrű kialakítását.

Az FSZK keresi azt az intézményt, amely a jövőben részt venne a modellprogram megvalósításában, valamint a kapcsolódó módszertan adaptálásában és kipróbálásában. A modellprogramban résztvevő intézmény számára jelentős, a teljes kiváltási folyamatot végigkísérő szakmai háttértámogatást, a dolgozók képzését és szakmai felkészítését, valamint a modellprogram szakmai kommunikációját biztosítja az FSZK. A jelentkezés feltétele, hogy az intézmény induljon a kiváltási pályázatok valamelyikén.

Ezen felül a modellprogram alacsonyabb óraszámú szakmai támogatást kíván nyújtani azoknak az intézményeknek is, amelyek bár nem vesznek részt a program megvalósításában, de súlyosan, halmozottan fogyatékos klienseket is kihelyeznek kialakításra kerülő támogatott lakhatás szolgáltatásukba. A szakmai támogatást ebben az esetben is azok az intézmények vehetik igénybe, amelyek indulnak kiváltási pályázatokon.

Az intézmények a modellprogramban való részvételi szándékot, illetve a szakmai támogatásra vonatkozó igényt a fenntartók számára már korábban kiküldött levélben található adatlap kitöltésével és 2017. március 2-ig történő visszajuttatásával jelezhetik.

A modellprogramról kérjük, tájékozódjanak a fenntartónál, illetve bővebb információt Balog-Urbanovszky Zsuzsanna a TÁRS projekt Szolgáltatásfejlesztési munkacsoportjának kollégájától tudnak kérni az urbanovszky.zsuzsa@fszk.hu e-mail címen, vagy a 36-1-450 230/111 telefonszámon.

További információk a projektről