Foglalkozási rehabilitáció tervezését segítő kiadványok

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 2020A TÁRS Projekt Foglalkozási Munkacsoportja a foglalkozási rehabilitáció tervezésben is segítséget nyújt kiadványaival, melyekben többek között a foglalkoztatással kapcsolatos lehetséges költségek számbavétele és a jó gyakorlatok is szerepet kapnak.

A TÁRS Projekt Foglalkoztatási Munkacsoportja korábban beszámolt már arról, hogy számos szakmai kiadványt készített a foglalkozási rehabilitáció témájában a kiváltásban részt vevő intézmények számára. Most arra szeretné felhívni az érdeklődők figyelmét, hogy a tervezés időszakában a következő két kiadvány áttekintése lehet különösen hasznos:

http://fszk.hu/kiadvany/az-intezmenyi-ferohely-kivaltas-foglalkoztatasi-komponensenek-altalanos-folyamata/

http://fszk.hu/kiadvany/segedlet-az-intezmenyi-ferohely-kivaltas-program-foglalkoztatasi-komponensenek-koltsegvetes-tervezesehez/

Az első kiadvány segít átlátni a foglalkoztatás szervezésének folyamatát, ezzel együtt az intézmények teendőit ezen a területen. A második kiadvány pedig a foglalkoztatással kapcsolatos lehetséges költségek számbavételével támogatja a költségtervezés folyamatát.

A munkacsoport számos szervezetnél járt az elmúlt egy év folyamán a foglalkozási rehabilitációs és foglalkoztatási jó gyakorlatok összegyűjtése céljából. Az interjúkból született leírások elolvasása számos új ötletet, megoldási lehetőséget kínálhat a kiváltási folyamat tervezői számára. A jó gyakorlatok feltárása a jövőben is folytatódik.

A leírások a következő linken találhatók:

http://fszk.hu/szakmai-tevekenysegek/komplex-rehabilitacio/jo-gyakorlatok/

További információk a projektről