FOGLALKOZTATÁS 2018 pályázat

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának felkérésére az FSZK meghirdette a Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci integrációját elősegítő programok támogatása (kód: FOGLALKOZTATÁS 2018) című pályázatot, melynek beadási határideje 2018. február 19.

A pályázati program átfogó célja a megváltozott munkaképességű – beleértve az egészségkárosodott vagy fogyatékos – személyek társadalmi integrációjának, foglalkoztathatóságának, valamint foglalkoztatásának elősegítése.

A pályázók számára rendelkezésre álló keretösszeg 228.400.000 Ft, melynek legnagyobb hányadát a fenntarthatóságot és az integrációt elősegítő innovatív szakmai programok, valamint a foglalkoztatást népszerűsítő rendezvények támogatására szánja a pályáztató.

Közvetlen cél továbbá a már évek óta sikeres programok – a Fogyatékosság-barát Munkahely Elismerés, a Segítő Vásárlás és a Jobb Velünk a Világ programok – további működtetésének és fejlesztésének biztosítása.

Az intézmények számára különösen érdekes lehet, hogy a pályázat „B”komponensének esetében fogyatékos embereket tömörítő vagy segítő szervezetek, illetve intézmények is pályázhatnak.

A pályázati kiírás itt olvasható.

A képen az Emberi Erőforrások Minisztériuma logója látható, mely a magyar címer.

További információk a Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci integrációját elősegítő programok támogatása című pályázatról