FOGLALKOZTATÁS2016 -Duo Day

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 2020

Idén a többiek között lehetőség nyílik a FOGLALKOZTATÁS2016 pályázat keretein belül arra, hogy az ápoló-gondozó intézmények fogyatékos ellátottjai is becsatlakozzanak a Duo Day programban, azaz a lakók egy-egy napot eltölthetnek a vágyott munkahelyen és munkakörben.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából, a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. 2017 márciusában kihirdette a „Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci integrációját elősegítő programok támogatása” – FOGLALKOZTATÁS 2016 című pályázat nyerteseit. A projektek megvalósítása megkezdődött: elindultak az elhelyezkedést segítő szolgáltatások, illetve a jó gyakorlatok feltárása is.

A pályázat egyik nyertes programja a Duo Day – „Neked munka, nekem álom” program, amely idén első alkalommal a bentlakásos intézményben élő emberekhez is szoros kapcsolódik: a Salva Vita Alapítvány és megvalósító partnerszervezetei az ápoló-gondozó intézmények fogyatékos ellátottjai számára is lehetővé teszik a részvételt, esélyt adva arra, hogy a lakók egy-egy napot eltölthessenek a vágyott munkahelyen és munkakörben.

A Duo Day programról bővebben itt tájékozódhatnak.

További információk a projektről