Fogyatékos Emberek Világnapja

A képen FSZK kollégák láthatóak Rubint Réka társaságában.Társaságunk hagyományaihoz híven idén is megünnepelte ismeretterjesztő, tudatformáló közösségi programjain keresztül a Fogyatékos Emberek Világnapját. A JÁTSSZ VELÜNK kampány keretében interaktív játékra hívtuk a látogatókat Rubint Réka támogatásával az Alakreform csapatban. Képek megtekintése

Később pedig a Váci úti Tescoban játszottak velünk a vásárlók. Képek megtekintése


Az alkalomhoz kapcsolódóan Társaságunk Segédeszköz újratöltve címmel felhívást tett közzé a segédeszközök más célcsoportok számára történő kreatív újragondolására. A nyertes pályamunkák új lehetőségeket mutattak be.

Papp Eszter Andrea (1. hely) a Braille- kép letapogatásával új érzékszerv bevonásával teremti meg a relaxálás lehetőségét.

A DNRE Immánuel Otthon és Iskola Mosoly Ifjúsági csoportja (2. hely) a napirend kártya újragondolásával memóriajátékot alkotott, amellyel bárki játszhat.

Dubniczki Csilla (3. hely) a hallássérült szülők számára kifejlesztett rezgő- és fényjelzést adó babasírás-jelzőt ajánlja minden édesanya számára, hogy pihenés közben is biztonságban tudhassa csöppségét.

Gratulálunk az innovatív ötletek Megalkotóinak!

December 3-át az ENSZ nyilvánította a Fogyatékos Emberek Világnapjának azzal a szándékkal, hogy felhívja a figyelmet  a fogyatékos személyek aktuális problémáira. Társaságunk az alapelvei szerint a befogadó társadalom kialakításán dolgozik a fogyatékos személyek életminőségének javítása érdekében.

Örülünk, hogy együtt ünnepelhettünk!