Folytatódik a szakmai konzultációs sorozat a támogatott lakhatás térítési díjának megállapításához kapcsolódóan

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 2020Tavaly év végén hírt adtunk arról, hogy az EFOP-2.2.2-es intézményi férőhely kiváltás pályázatot megvalósító intézmények jelezhetik igényüket a TÁRS projekt felé, a támogatott lakhatás térítési díj megállapításával kapcsolatos gyakorlatorientált, személyre szabott, egyéni konzultációs lehetőségre. A nagy érdeklődésre való tekintettel a helyszíni támogató tevékenység tovább folytatódik.

2020-ban 5 helyszínen – Salgótarjánban, Békéscsabán, Zalaegerszegen, Nyíregyházán és Debrecenben – került sor szakmai konzultációra a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság megyei kirendeltségein. A szakmai alkalmak során áttekintésre került a térítési díj megállapításának folyamata és szabályai; a szolgáltatásnyújtás dokumentálása; továbbá a komplex szükségletfelmérés eredményeinek figyelembe vételével modellezésre került a térítési díj megállapítása. A résztvevők nagyon hasznosnak ítélték meg ezeket a gyakorlatorientált egyeztetéseket, hiszen a térítési díj megállapítás folyamatának elmélyítésén túl, intézményre szabott, gyakorlati tudást is kaphattak a szakmai találkozások alkalmával.

A konzultációs alkalmakat olyan eredményesnek értékelték a résztvevők, hogy minden, a jelenleg kiváltásban résztvevő intézmény jelezte, hogy részt szeretne venni hasonló szakmai alkalmakon. Reagálva az intézményi igényekre, örömmel tájékoztatunk mindenkit, hogy – a járványügyi szabályok betartása mellett – ez év februárjától, az intézményekkel egyeztetve, a TÁRS projekt folytatja térítési díjjal kapcsolatos konzultációs sorozatát.

További információk a projektről