FOLYTATÓDNAK AZ IFKT TEMATIKUS TÁJÉKOZTATÓ NAPOK

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 2020Április közepétől folytatódnak az IFKT tematikus tájékoztató napok, melynek keretében az intézmények kiváltás tervezésben közreműködő szakemberei megismerhetik az Intézményi Férőhely Kiváltási Terv (IFKT) módszertani útmutatót, ami segítséget nyújt a kiváltási pályázatok Szakmai Tervének összeállításához.

Az intézményi férőhely kiváltás tervezési folyamatában az FSZK TÁRS projektje (EFOP-1.9.1-VEKOP-15-2016-00001 „A szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely kialakítása”) nyújt szakmai módszertani támogatást az intézmények és a fenntartók részére. A Szakmai Terv összeállítását segítő és az egyes felmérési területekre épülő tematikus tájékoztató napokat 2017. április 18. és május 3. között valósítja meg az FSZK Budapesten.

A felkészítő napok magában foglalják a lakók, munkatársak, szolgáltatási környezet és ingatlanok valamint az intézmény kommunikációjának a felmérését, a kiváltás költségtervének és a fenntarthatósági számításoknak, valamint a felmérések eredményeire épülő intézményi férőhely kiváltási terv elkészítését.

A tájékoztató napokra elsősorban az EFOP–2.2.5-17 Intézményi ellátásról a közösségi alapú szolgáltatásokra való áttérés fejlesztése – intézményi férőhely kiváltás 2023-ig, illetve a VEKOP-6.3.2-17 Intézményi ellátásról a közösségi alapú szolgáltatásokra való áttérés fejlesztése – intézményi férőhely kiváltás című pályázaton elinduló intézményeket és fenntartókat várják a szervezők.

A felkészítésen résztvevő intézmények számára az FSZK Nyilatkozatot állít ki (EFOP – 2.2.5-17 és VEKOP – 6.3.2-17 pályázat 10. melléklet), és megköti velük az előkészítési szakaszra vonatkozó együttműködési megállapodást (EFOP – 2.2.2 és VEKOP – 6.3.2-17 pályázat 9. melléklet), melyeket csatolni szükséges a benyújtandó pályázathoz.

Az IFKT tematikus napokra a jelentkezés folyamatos az erre kialakított regisztrációs felületen, ahol a választható tématerületekről és a tájékoztató napok részletes programjáról is olvashatnak.

További információk a projektről