Gondolkodjunk együtt a foglalkoztatásról

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 2020Az intézményi férőhely kiváltás foglalkoztatási komponensének szakmai támogatása érdekében elkészült az FSZK TÁRS projekt legújabb kiadványa. A módszertani füzet legfőbb célja, hogy segítséget nyújtson az IFKT tervezést – majd a megvalósítást és működtetést – végző vezetők és szakemberek számára.

Azzal együtt, hogy nincs olyan séma, amely valamennyi intézmény számára megvalósítható lenne, a kiváltás szükségszerűen generálja az intézményben – majd pedig a Támogatott Lakhatásban – élő személyek foglalkoztatásának és foglalkozási rehabilitációjának megújulását. Ez új szemléletmód, új eszközök és újszerű együttműködések kialakítását, bevezetését és működtetését kívánja meg mind intézményi, mind rendszerszinten.

A kiadványban leírt általános folyamat a gondolkodásban tud segítséget nyújtani; egyúttal lehetőséget ad, hogy a helyi sajátosságok figyelembevétele mellett alakuljanak ki az intézményi szinten megragadható egyéni megoldások.

A módszertani füzet első eleme annak a sorozatnak, melyben a kiváltáshoz kapcsolódó foglalkoztatási és foglalkozási rehabilitációs témák kerülnek feldolgozásra. A kiadványsorozat elemei hozzáférhetők lesznek az FSZK honlap Kiadványok menüpontjában, illetve a későbbiekben a TÁRS projekt honlapján is.

További információk a projektről