GYIK és tanácsadói támogatás a Komplex kiváltási szükségletfelmérés módszertanának alkalmazásához

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 2020A kiváltásra való egyéni felkészítés eszközéül szolgáló Komplex kiváltási szükségletfelmérés – ezen belül az Egyéni kiváltást és felkészítést támogató szükségletfelmérés (EKISz2), valamint az Egyéni komplex kiváltási fejlesztési terv (EKKiFeT) – módszertanának és eszközrendszerének alkalmazásához kapcsolódóan már elérhető a Gyakran Ismételt Kérdések rovat az FSZK Nonprofit Kft. honlapján, továbbá az intézményi férőhely kiváltást megvalósító intézmények on-line és helyszíni tanácsadást is igényelhetnek.

A Komplex kiváltási szükségletfelmérés módszertanának gyakorlati alkalmazásához szeretne segítséget nyújtani a TÁRS Projekt. Ezért a felmerült kérdések és válaszok Gyakran Ismételt Kérdések formájában elérhetőek az FSZK honlapján. A segédlet a módszertani kérdések vagy az egyéni fejlesztési tervekhez való illeszkedés kérdésköre mellett válaszokat és praktikus tanácsokat tartalmaz többek között az Adatrögzítő rendszer alkalmazásához kapcsolódóan is.

A Komplex kiváltási szükségletfelmérés GYIK az intézményi visszajelzések alapján folyamatosan bővül, kérjük, kövessék figyelemmel:

http://fszk.hu/szakmai-tevekenysegek/intezmenyi-ferohely-kivaltas/tars-projekt-efop-1-9-1/tars-ifkt/komplex_kivaltas_szuksegletfelmeres_gyik/

Mindezek mellett a kiváltásban érintett intézmények vezetői és a „Komplex Kiváltási szükségletfelmérést végző munkatársak szakmai felkészítése” című képzést elvégzett munkatársai az alkalmazáshoz on-line (telefon, e-mail, skype) és helyszíni tanácsadást is igényelhetnek a módszertan kidolgozásában közreműködő KézenFogva Alapítványon keresztül, az alábbi elérhetőségeken:

A szakmai támogatás koordinálásáért felelős kapcsolattartó: Kéri Bianka

E-mail: ekisz2szakmaitamogatas@kezenfogva.hu
Telefon: 06-1-215-5213 (munkanapokon 9.00 – 15.00 óra között)

Mint arról előzőleg hírt adtunk, az FSZK Nonprofit Kft. TÁRS Projektje a KézenFogva Alapítvány szakembereivel együttműködésben dolgozta ki – a korábbi kiváltási időszak tapasztalataira alapozva – a lakók felmérését és felkészítését segítő Komplex Kiváltási Szükségletfelmérés Módszertanát és az ehhez kapcsolódó eszközrendszert.  Ez a felmérő-tervező eszköz az intézményi férőhely kiváltásra fókuszálva, a lakók céljai mentén méri a szolgáltatást igénybevevő emberek önálló életvezetési készségeit, kompetenciáit, és a fejlesztési-támogatási lehetőségekre mutat rá annak érdekében, hogy a Támogatott Lakhatásba költöző emberek minél nagyobb önállóságra és önrendelkezésre tehessenek szert, és csökkenjen támogatási szükségletük.

Bízunk abban, hogy a GYIK közzétételével és a tanácsadói támogatással segíthetjük a módszertanok használatát, mely alapot – támpontokat és eszközt – nyújt a lakók egyéni felkészítéséhez, annak tervezéséhez és felülvizsgálatához.

További információk a projektről