Hivatalos sajtótájékoztató keretében országszerte elindultak a fogyatékos embereket segítő Információs és Koordinációs Pontok

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 2020Elsőként Budapest VII. kerületében egy sajtónyilvános megnyitóval hivatalosan is megnyílt az erzsébetvárosi Információs és Koordinációs Pont. A sajtótájékoztató a Bischitz Johanna Humán Integrált Szolgáltató Központban került megrendezésre, mert ez a helyszín ad otthont a VII. kerületi Info-pontnak.

A rendezvényen megjelenteket Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára, Vattamány Zsolt, Erzsébetváros polgármestere, valamint Dr. Tóth Tibor, a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója köszöntötte.

A köszöntő beszédek után Kovács Zsuzsanna, a Montázs projekt szakmai vezetője beszélt a projekt célkitűzéseiről, tevékenységeiről és a várt eredményekről. Majd Simonics Benjámin, a Hálózatfejlesztési munkacsoport irodavezetője bemutatta az Egységes Fogyatékosságügyi Információs Portált, amely egy helyen gyűjti össze a fogyatékos emberek és családjaik számára szükséges információkat a közszolgáltatások területéről.

A sajtótájékoztatón levetítésre került a Montázs projekt első kisfilmje, amely az efiportált mutatja be.

Az országosan 22 helyen működő Információs és Koordinációs Pont mindegyikén sajtótájékoztató keretében kerül népszerűsítésre a már működő szolgáltatás. A rendezvények fő célja, hogy a média képviselőin át országos és regionális szinten is eljusson az érintettekhez és családtagjaikhoz, hogy milyen területeken és hogyan tudnak segíteni az Info-pontokban dolgozó fogyatékosságügyi tanácsadók.

A rendezvényről bővebben az alábbi cikkekben olvashatnak:

További információk a projektről