Ismét szervezetfejlesztő műhelyek az ország több pontján

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 20202018. október-novemberben ötödik alkalommal valósultak meg szervezetfejlesztő műhelyek az FSZK Nonprofit Kft. TÁRS Projektjének szervezésében. Az országosan négy helyszínen megrendezett régiós szintű szakmai események fő célja, hogy a szervezetfejlesztési és szervezet-átalakítási szakértők még aktívabban, a kérdéses témákra koncentrálva tudják segíteni az intézményi férőhelykiváltást megvalósító pályázókat.

A TÁRS Projekt intézmény specifikus szakmai segítséget nyújt az intézményi férőhely kiváltásban érintett fenntartók és intézmények számára: 2017 októberétől szervezetfejlesztési és szervezet-átalakítási szakértőkkel is. A szakemberek közvetlenül az intézményekkel működnek együtt, vagyis a megvalósítás helyszínein történő jelenlétükkel biztosítják a folyamatos információáramlás megvalósulását, közvetítik a szükséges szakmai eszközöket, módszertanokat, illetve nyújtják a pályázói igényekhez igazodó szakértői támogatást. Kiemelt feladatuk az elkészült „Egységes szervezet-átalakítási koncepció és végrehajtási protokoll” (SZÁP) intézményi visszajelzések alapján történő rendszeres aktualizálása és annak intézmények számára történő átadása. A nagyintézmények szervezet-átalakítás tervezéséhez, a változási folyamatok, ellenállások azonosításához és kezeléséhez, valamint a változások vezetéséhez segítséget nyújtó SZÁP első verziója elérhető az FSZK honlapján.

A 2018. október-novemberi szervezetfejlesztési és -átalakítási régiós rendezvények fő célja továbbra is a SZÁP szakmai tartalmának megismertetése, az abban felvázolt feladatokon és folyamatokon való továbbhaladás, tudásmegosztás volt.

Az ötödik alkalommal megrendezett műhelysorozaton a szervezők nagy hangsúlyt fektettek a regionális intézményi igényekre és kérésekre, és ennek megfelelőn kerültek kialakításra a szakmai találkozók tematikái. A Derekegyházán, Andornaktályán, Bárándon és Kéthelyen tartott szervezetfejlesztési műhelyeken a szakértők arra helyezték a hangsúlyt, hogy a kiváltásban résztvevő intézmények eddig hogyan oldották meg a felmerülő problémákat. Mindezek nagyban segítették a résztvevőket a tapasztalatok egymás közötti megosztásában, a jó gyakorlatok beépítésének jövőbeni lehetőségében.

A TÁRS Projekt szervezetfejlesztést támogató szakértői tevékenységéről, illetve a SZÁP nagyintézményi visszajelzések alapján frissített változatáról a TÁRS Hírek között adunk majd tájékoztatást.

További információk a projektről