Jó gyakorlat a foglalkoztatásban

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 2020A TÁRS Projekt Foglalkoztatási Munkacsoportja az elmúlt év folyamán fejlesztő foglalkoztatást működtető szervezeteknél kezdte meg a foglalkoztatási jó gyakorlatok gyűjtését. Később bővült a kör, és megváltozott munkaképességű személyek akkreditált, illetve nyílt piaci foglalkoztatását végző munkáltatókhoz is ellátogattak a munkatársak. Mindenhol találtak számos, megosztásra érdemes megoldást: az érdeklődők – többek között – brand-építéssel, bérmunka-végzéssel, stratégiakészítéssel, innovatív technológiák alkalmazásával kapcsolatos követésre méltó, jól működő megoldásokról olvashatnak.

A munkacsoport szakemberei legutóbb az IRMÁK Nonprofit Kft. Albertirsai Speciális Foglalkoztató Otthon és Intézményeinél jártak. Az IRMÁK Nonprofit Kft.-nek 12 éves tapasztalata van foglalkozási rehabilitáció területén; fejlesztő foglalkoztatásban, akkreditált foglalkoztatásban, nyílt munkaerőpiacra való felkészítésben. Az intézmény egyedi abban, hogy foglalkoztatási adatbázist vezetnek, a foglalkoztatásra egyfajta fejlesztő eszközként tekintenek, partnerségi kapcsolatot alakítottak ki nyílt piaci foglalkoztatókkal, valamint rendszeres képzéseket szerveznek az érintetteknek.

Az intézmény vezetőjével és a foglalkoztatásért felelős szakemberrel folytatott beszélgetésből született leírás letölthető innen.

A korábbi látogatások tapasztalatait bemutató füzetek elérhetők itt.

Az FSZK Foglalkoztatási Munkacsoportja továbbra is nyitottan várja azon intézmények, foglalkoztatók vagy szolgáltató szervezetek jelentkezését, amelyek úgy gondolják, hogy szeretnék megosztani tudásukat, tapasztalataikat és jó gyakorlataikat annak érdekében, hogy minél több fogyatékos ember kapjon lehetőséget a munkavállalásra és a fejlődésre.

Jelentkezni lehet a zentai.anita@fszk.hu email címen.

További információk a projektről