Jó gyakorlat a foglalkoztatásban

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 2020A TÁRS Projekt Foglalkoztatási Munkacsoportja az elmúlt év folyamán fejlesztő foglalkoztatást működtető szervezeteknél kezdte meg a foglalkoztatási jó gyakorlatok gyűjtését. Később bővült a kör, és megváltozott munkaképességű személyek akkreditált, illetve nyílt piaci foglalkoztatását végző munkáltatókhoz is ellátogattak a munkatársak. Mindenhol találtak számos, megosztásra érdemes megoldást: az érdeklődők – többek között – brand-építéssel, bérmunka-végzéssel, stratégiakészítéssel, innovatív technológiák alkalmazásával kapcsolatos követésre méltó, jól működő megoldásokról olvashatnak.

A munkacsoport szakemberei legutóbb az Összefogás az Egyenlő Esélyekért Nonprofit Közhasznú Kft.-nél jártak Csömörön. A kft. és az Egyenlő Esélyekért! Alapítvány szoros együttműködésben végzik tevékenységüket, melynek keretében széleskörű szolgáltatások révén fejlesztik lakóikat és nappali ellátottjaikat. A kft. akkreditált foglalkoztató, tevékenységei között megtalálható a bérmunka és a saját termékek készítése is – számos kézműves műhely biztosít munkalehetőséget a fogyatékos munkavállalók számára.

Az alapítvány vezetőjével folytatott beszélgetésből született leírás letölthető innen.

A korábbi látogatások tapasztalatait bemutató füzetek elérhetők itt.

Az FSZK Foglalkoztatási Munkacsoportja továbbra is nyitottan várja azon intézmények, foglalkoztatók vagy szolgáltató szervezetek jelentkezését, amelyek úgy gondolják, hogy szeretnék megosztani tudásukat, tapasztalataikat és jó gyakorlataikat annak érdekében, hogy minél több fogyatékos ember kapjon lehetőséget a munkavállalásra és a fejlődésre.

Jelentkezni lehet a zentai.anita@fszk.hu email címen.

További információk a projektről