Jó gyakorlatok a fejlesztő foglalkoztatásban

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 2020A TÁRS Projekt Foglalkoztatási Munkacsoportja az elmúlt hónapokban több helyszínen gyűjtött foglalkoztatási jó gyakorlatokat. Mindenhol találtak számos, megosztásra érdemes megoldást: az érdeklődők olvashatnak többek között képzéssel, értékesítéssel, betanulással, bérmunka-végzéssel, stratégiakészítéssel kapcsolatos követésre méltó, jól működő gyakorlatokról.

  1. Baptista Szeretetszolgálat Életminőség-fejlesztő Szolgáltatások Intézménye – Pécs
  2. Napsugár Gondozási Központ – Mezőberény
  3. Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ – Budapest
  4. Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesülete – Kaposvár
  5. Napfényes Sziget Integrált Intézmény – Püspökladány
  6. Mohács – Kölked Református Társegyházközség Pándy Kálmán Otthona – Mohács
  7. Szimbiózis a Harmonikus Együtt-Létért Alapítvány – Miskolc
  8. Esőemberekért Egyesület – Tata

A „Jó gyakorlat” sorozat 2018-ban is folytatódik. A szakemberek nyolcadik helyszínként Tatán jártak az Esőemberekért Egyesületnél a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásával kapcsolatos jó gyakorlatok bővítése céljából. Ismét figyelemre méltó megoldásokkal, követendő példákkal találkoztak.

A látogatások tapasztalatait megosztó füzetek az FSZK honlapján is megtalálhatók: http://fszk.hu/szakmai-tevekenysegek/komplex-rehabilitacio/jo-gyakorlatok/

Továbbra is nyitottan várjuk azon intézmények, foglalkoztatók vagy szolgáltató szervezetek jelentkezését, amelyek úgy gondolják, hogy szeretnék megosztani tudásukat, tapasztalataikat és jó gyakorlataikat annak érdekében, hogy minél több fogyatékos ember kapjon lehetőséget a munkavállalásra és a fejlődésre.

Jelentkezni lehet a zentai.anita@fszk.hu email címen.

További információk a projektről