Jó gyakorlatok a foglalkoztatásban

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 2020A TÁRS Projekt Foglalkoztatási Munkacsoportja az elmúlt évben több helyszínen gyűjtött foglalkoztatási jó gyakorlatokat. Mindenhol találtak számos megosztásra érdemes megoldást: az érdeklődők olvashatnak többek között képzéssel, értékesítéssel, betanulással, bérmunka-végzéssel, stratégiakészítéssel kapcsolatos követésre méltó, jól működő gyakorlatokról.

Munkatársaink legutóbb a Hatpöttyös Étterembe tettek látogatást, mely 2012-ben nyitotta meg kapuit Székesfehérvár központjában. Létrehozói sokszínű, integrált munkahely kialakítására törekedtek, ahol egészségkárosodott, fogyatékkal élő és nyílt piaci munkavállalók dolgozhatnak együtt. A kitartó munkának köszönhetően ma már sokan látogatják az éttermet, ami nem csak a helyiek elismerését nyerte el: idén márciusban megkapta a szállodák és éttermek részére alapított, kiválóságot jelző Magyar Turizmus Minőségi Díjat is.

Az étterem vezetőjével folytatott beszélgetésből született leírás letölthető innen.

Emellett ajánljuk figyelmükbe a sorozat eddig megjelent füzeteit is:

  1. Baptista Szeretetszolgálat Életminőség-fejlesztő Szolgáltatások Intézménye – Pécs
  2. Napsugár Gondozási Központ – Mezőberény
  3. Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ – Budapest
  4. Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesülete – Kaposvár
  5. Napfényes Sziget Integrált Intézmény – Püspökladány
  6. Mohács – Kölked Református Társegyházközség Pándy Kálmán Otthona – Mohács
  7. Szimbiózis a Harmonikus Együtt-Létért Alapítvány – Miskolc
  8. Esőemberekért Egyesület – Tata

 

Az FSZK Foglalkoztatási Munkacsoportja továbbra is nyitottan várja azon intézmények, foglalkoztatók vagy szolgáltató szervezetek jelentkezését, amelyek úgy gondolják, hogy szeretnék megosztani tudásukat, tapasztalataikat és jó gyakorlataikat annak érdekében, hogy minél több fogyatékos ember kapjon lehetőséget a munkavállalásra és a fejlődésre.

Jelentkezni lehet a zentai.anita@fszk.hu email címen.

További információk a projektről